Gemeente Eindhoven

Oudaen beste klimaatstraat van Eindhoven

Op zaterdag 14 mei 2011 heeft de Oudaen een groot straatfeest. Deze straat is namelijk de beste klimaatstraatfeest van Eindhoven en de derde beste van Nederland. Om deze reden gaat wethouder Joost Helms een bezoek brengen aan de straat en neemt voor alle huishoudens in de Oudaen nog iets extra's mee.

42 huishoudens

De Oudaen heeft verschillende activiteiten opgezet om zoveel mogelijk punten bij elkaar te verzamelen. Zo is meerdere malen een nieuwsbrief verspreid en gaat er een Wattcher (een apparaatje waarmee je kan zien hoeveel elektriciteit je in huis verbruikt) rond bij alle deelnemers. Daarnaast is een leuke recyclemarkt georganiseerd op 19 maart.

"We hebben geprobeerd zoveel mogelijk mensen te betrekken bij het klimaatstraatfeest. Uiteindelijk zijn er 42 huishoudens die meedoen met het klimaatstraatfeest in de Oudaen, een mooi aantal, " vertelt initiatiefnemer Peter Tops.

Verrassing

De gemeente Eindhoven heeft klimaat en duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Joost Helms, wethouder Milieu, wil graag dat Eindhoven energieneutraal is in 2035. En hierbij zijn initiatieven van bewoners erg belangrijk. De drie beste klimaatstraten uit de Eindhovense top 12 ontvangen, naast de bekende straatprijzen, ook een verrassingspakket van de gemeente. Wethouder Joost Helms gaat deze op zaterdagavond 14 mei bij de nummer 1 van Eindhoven overhandigen