Gemeente Ede

donderdag, 12 mei 2011

Feestelijke dag voor de bijen!

Wethouder Breunis van de Weerd opent op zaterdag 14 mei om 10.30 uur, samen met de Edese Heidekoningin, de compleet gerenoveerde bijenstal aan de Kreelseweg. Vrijwilligers en imkers van de Edese Bijenhoudersvereniging zijn de afgelopen winter druk in de weer geweest met de renovatie van dit onderkomen.

In de nieuwe bijenstal is plaats voor 40 bijenkasten, zodat de nijvere beestjes massaal op de hei en andere bloemen, struiken en bomen in de buurt kunnen vliegen. Wethouder van de Weerd zal namens de gemeente Ede een convenant tekenen waarin de gemeente Ede belooft zich in te spannen om in het openbaar groen zoveel mogelijk drachtplanten te plaatsen. Dit zijn planten en bomen waar bijen hun stuifmeel en nectar uit kunnen halen. Zo zorgt Ede dat de bijen actief en gezond blijven. En dat is van groot belang voor bestuiving in de natuur, land- en tuinbouw.

Naast de feestelijke opening zijn er veel activiteiten voor jong en oud. Iedereen is van harte welkom op zaterdag 14 mei vanaf 10.30 uur tot ca. 15.00 uur aan de Kreelseweg in Ede.