Gemeente Dirksland


Overstap van DigiD voor bedrijven naar eHerkenning een feit

Aanstaande zaterdag 14 mei is de overstap van DigiD voor bedrijven naar eHerkenning binnen het Omgevingsloket online een feit. In verband hiermee is Omgevingsloket online op vrijdag 13 mei onbereikbaar. Â

De overstap houdt in dat alle bedrijven en instellingen die ingeschreven zijn bij het handelsregister van de Kamer van Koophandel en die een aanvraag voor een omgevingsvergunning willen indienen daarvoor een eHerkenningsmiddel moeten hebben. Dit zijn, naast bedrijven, ook stichtingen, verenigingen en overheden zoals gemeenten en provincies. Voor burgers blijft de DigiDcode wel het middel waarmee men op het omgevingsloket kan inloggen.

Op 13 mei 2011 is het Omgevingsloket online onbereikbaar in verband met het klaarmaken van het loket voor eHerkenning voor bedrijven. U kunt op 13 mei geen digitale aanvraag opstellen en indienen. Vanaf 14 mei is het loket weer beschikbaar. Bedrijven en instellingen kunnen vanaf die datum aanvragen doen met een eHerkenningsmiddel. Voor burgers blijft het loket bereikbaar met de DigiDcode.

Algemene informatie voor bedrijven en overheden over eHerkenning en de overstap is te vinden op: www.eHerkenning.nl.Â