Gemeente Urk

Persberichten

14 mei 2011 - Landelijke open projectendag op Urk

Project de Boet

Provincie Flevoland laat tijdens de landelijke Open Projectendag bezoekers kennismaken met een ander gezicht van Urk. Bedrijven die een Europese subsidie hebben ontvangen openen hun deuren om te laten zien wat Europa betekent voor ontwikkeling in de regio's. Een viertal Urker bedrijven is te bezichtigen op zaterdag 14 mei 2011 van 9.00 tot 13.00 uur.


- Mes Amis, "De Boet", Wijk 1-61, 8321 GN Urk

In het karakteristieke en monumentale pand bij de haven van Urk, vestigt Mes Amis momenteel een restaurant op de begane grond. Op de bovenverdieping wordt een kookstudio, loungeruimte en multifunctionele ruimte voor vergaderingen, recepties, presentaties, workshopdiners, cursussen, thema-avonden en food fotografie gerealiseerd. Te zien is hoe ver de bouw op dat moment is en misschien krijgt u daarbij wat voorlichting en/of een voorproefje op de arrangementen?!


- Neerlandia, Amsteldiep 2, 8321 WH Urk

Neerlandia Urk BV is een ultramodern visverwerkingsbedrijf, dat over de hele wereld verse en diepgevroren vis levert. Het bedrijf is gespecialiseerd in platvis, die ingekocht wordt op veilingen aan de Noordzeekust en de Atlantische Oceaan. Het bedrijf gaat extra productiecapaciteit realiseren, waardoor de productiewerkzaamheden van grote hoeveelheden van de nieuwe, duurzaam gevangen vissoort "Limanda Ferruginea" van China naar Urk verhuist.


- Seafresh, Stortemelk 16, 8321 EE Urk

Seafresh BV is een echt Urker familiebedrijf. Tot nu toe produceerde en verhandelde het bedrijf alleen grootverpakkingen voor de visgroothandel. De realisatie van een nieuwe, innovatieve afdeling voorverpakte vis zorgt voor een hele nieuwe tak binnen het bedrijf waarin een totaalpakket visproducten, verpakt in kleinere verpakkingen onder beschermende atmosfeer, geproduceerd en geleverd kan worden aan consumenten.


- Project Maria, met schip Maurits, "Maria", Haven van Urk

Voor dit project wordt het visserschip "Maria" van de firma Van Slooten dusdanig omgebouwd dat het opengesteld kan worden voor publiek. De opening vindt plaats in de vissershaven van Urk vanaf half mei tot september. Daarbij wordt een directe relatie gelegd met jongeren en educatie door het geven van excursies op het schip en (op termijn) het geven van trainingen. Het is ook de bedoeling dat scholen het schip in groepen kunnen bezoeken. Daarnaast wordt een exclusieve overnachtingfaciliteit met ontbijt gecreëerd aan boord van het schip.

U bent allen van harte welkom om bovenstaande bedrijven te bezoeken! Meer informatie kunt u vinden op www.flevoland.nl.