- Superstraatfeest voor winnaars Klimaatstraatfeest in Bennebroek-

Persbericht van Stichting Uitvoering Klimaatprogramma

- Superstraatfeest voor winnaars Klimaatstraatfeest in gemeente Bloemendaal -
X-Factor Jaap zingt op 14 mei voor beste klimaatburen van Nederland

Op zaterdag 14 mei vieren 500 klimaatstraten in Nederland een straatfeest op de laatste dag van het Nationale Klimaatstraatfeest. Het slotakkoord wordt het Superstraatfeest in Bennebroek, waar de winnaars van de landelijke energiebesparingscompetitie wonen. Vanaf 16.00 uur vieren de klimaatburen van het Beatrixplein samen met hun genodigden deze overwinning. De bewoners kijken met name uit naar een speciaal optreden van Jaap, die vorig jaar X-Factor won. Voor zijn optreden overhandigt hij met weerman Piet Paulusma, de bokaal voor het Superstraatfeest aan de 34 klimaatburen.

Jaap speelt graag voor het Beatrixplein: "Ik vind het zelf ook belangrijk om mijn steentje bij te dragen aan de oplossing van het klimaatprobleem. Daarom vind ik het Klimaatstraatfeest ook een leuk initiatief. Het is gewoon mooi om te zien dat mensen op deze manier écht aan de slag gaan en ook weten wat ze kunnen doen om minder energie te verbruiken."

Ook de 499 andere klimaatstraten door heel Nederland ontvangen deze dagen hun eigen prijs: een feestpakket van Dirk van den Broek boordevol feestartikelen en lekker eten en drinken. En op het Superstraatfeest in Bennebroek deelt Kieskeurig koffiepakketten uit aan de bewoners én verloot 3 espresso-apparaten onder de deelnemers. Die prijs hadden de deelnemers gewonnen met een fotowedstrijd tijdens de competitie.

Opvallend is dat het sociale kenmerk van de campagne aanslaat: energie besparen wordt een stuk leuker als je het niet in je eentje hoeft te doen. Daarbij is energie besparen niet alleen goed voor het klimaat, het is ook goed voor de huishoudportemonnee én door deelname aan de competitie goed voor de sfeer in de straat. Sible Schöne, programma directeur van de HIER Klimaatcampagne, is trots op de campagne: "Het is fantastisch om te zien dat duizenden straten in Nederland samen aan de slag gaan om bij te dragen aan de oplossing van het klimaatprobleem. Het bewijst dat klimaat niet alleen een thema is bij de groene voorlopers, maar dat iedereen daar z'n steentje aan wil bijdragen."

Het Nationale Klimaatstraatfeest is een initiatief van de HIER Klimaatcampagne, de campagne van ruim 30 maatschappelijke organisaties van Nederland die werken aan de oplossing van het klimaatprobleem. In de campagne werkt de HIER Klimaatcampagne samen met Agentschap NL, Buurtlink, de Fietsersbond, Meer met Minder, Milieu Centraal, Natuurmonumenten, Stichting Band op Spanning, Vereniging Eigen Huis, de Woonbond en diverse gemeenten. De campagne wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Essent en door Dirk van den Broek, Procter&Gamble, Kieskeurig.nl en VELUX. Zie voor meer info: www.klimaatstraatfeest.nl

Links:
http://www.klimaatstraatfeest.nl



Razende Robot Reporter