Gemeente Barneveld


Landgoedmarckt op Landgoed De Schaffelaar op 14 mei 2011

Marktkraampjes Landgoedmarckt

Stichting Vrienden van Landgoed De Schaffelaar organiseert ook dit jaar, vanwege het grote succes, een landgoedmarkt, oftewel de "Landgoedmarckt in Barneveld". Op zaterdag 14 mei zetten de gebruikers van het Landgoed, vertegenwoordigd in het Bestuur van Stichting Landgoed De Schaffelaar, de poorten open voor het publiek.

Rondom het koetshuis, Oranjerie, de boerderij en het kasteel staan diverse kraampjes met landproducten, zoals jams, kazen, worsten en tuinkruiden. Tevens zijn er kramen met curiosa, woonaccessoires, kleding, cadeauartikelen, enz. allemaal in landelijke sfeer.

Het Veluws Bureau voor Toerisme is ook dit jaar prominent aanwezig met een `marktstraat' van ondernemers die aangesloten zijn bij Veel Luwe, een promotiecampagne betreffende het Veluws streekproduct. `Voor de liefhebbers zijn er verschillende demonstraties. Laat u verrassen' stelt medeorganisator Remco Oosterkamp ('t Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen). `Alles staat in het teken van het landelijke leven uit grootmoeders tijd of nog veel verder terug en natuurlijk kunt u van alles proeven en kopen', voegt Cees Klomp van het Biologisch Centrum (Koetshuis) toe.

`Om dit te financieren zijn er sponsors nodig', leggen Oosterkamp en Klomp uit. Naast de betreffende bedrijven en instellingen uit het bestuur, hebben zich evenals vorig jaar een aantal sponsors gemeld, maar we zijn natuurlijk altijd op zoek naar nieuwe vrienden om ons doel, het meer bekend maken, promoten en behouden van `Landgoed de Schaffelaar', te bereiken. Wat we gaan doen met de opbrengst van 2010, dat wordt bij de opening van de Landgoedmarckt bekend gemaakt. Eén ding is zeker, dit komt geheel ten goede aan het Landgoed. Uiteraard kunt u zich ook melden als vrijwilliger. Vele handen maken licht werk en er is genoeg te doen in de voorbereiding of op de dag zelf', menen beide bestuursleden. Voor meer informatie voor sponsors en/of vrijwilligers kunt u mailen naar vrienden@mooigelderland.nl of kijk op www.vriendenvandeschaffelaar.nl

Het bestuur van de Stichting Vrienden Landgoed De Schaffelaar, vertegenwoordigers van het Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen, Het Geldersch Huys B.V., Trans World Radio, Groenhorst College, De Oranjerie, Gemeente Barneveld: Biologisch Centrum `t Koetshuis en De Preuverie is erg trots op dit mooie landgoed. Zij verwelkomen u dan ook graag op dit fantastische buitenevenement op zaterdag 14 mei 2011.

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, e-mail: info@barneveld.nl