Ingezonden persbericht


Persbericht

Drijvende tuinen, moestuinen op het dak en restaurants die draaien op lokale productie: de nieuwe stadsboeren komen in beeld.

Eerste Eetbaar Rotterdam Filmfestival

Op zaterdag 14 mei vindt het eerste openbare filmfestival over stadslandbouw en eten uit de stad plaats. Eetbaar Rotterdam organiseert dit in LantarenVenster van 15.00 - 19.00 uur. De inspirerende films en discussies gaan over voedsel uit de eigen omgeving en wat dat betekent voor de duurzame toekomst van de stad. Eetbaar Rotterdam nodigt bezoekers uit om met elkaar in contact te komen, kennis uit te wisselen en spannende nieuwe mogelijkheden te onderzoeken. Praktijk, beleid en stedenbouwkundige inpassing komen aan bod. Jan Willem van der Schans, senior researcher aan de universiteit van Wageningen en voorloper op het gebied van stadslandbouw, leidt de discussies met Bas de Groot, stadslandbouwer Uit Je Eigen Stad.

Stadslandbouw gaat over het kweken van groente en fruit in de stad, van tomatenplantje tot professioneel boeren. Eetbaar Rotterdam verzamelt kennis en ervaring over stadslandbouw. Door deze te verbinden vormt de vereniging een netwerk waarin lokale initiatieven elkaar versterken.

Kijk voor het programma op www.eetbaarrotterdam.nl/filmfestival