Openbare bibliotheek Amsterdam


Lezersfeest met jubilerend auteur Vonne van der Meer

09 mei 2011 - 10:21
Vonne van der Meer viert op zaterdag 14 mei haar 25-jarig jubileum als schrijfster met een feestelijk literair programma in de OBA. Het programma begint om 15.30 uur in het Theater van 't Woord in de Centrale Bibliotheek.

Vonne presenteert haar eigen literaire quiz; schrijvers Willem Jan Otten, Robert Anker en actrice Anita Menist lezen voor uit haar boeken Eilandgasten en De vrouw met de sleutel. Schrijfster Christine Otten neemt haar een interview af, en het programma wordt muzikaal omlijst door DJ Kidsublime en de Amerikaanse soulzangeres Lady Alma. Iedereen krijgt een passend aandenken mee naar huis. Na afloop is er boekverkoop en signeren in de foyer. M.m.v. uitgeverijen Contact en Rubinstein.

Vonne van der Meer is sinds het enorme succes van haar Eilandboeken een geliefd Nederlands auteur. De vrouw met de sleutel verscheen dit voorjaar.

De vrouw met de sleutel
Vrouw, 59 jaar, moederlijk voorkomen, brede heupen, prettige stem, komt u voor het slapen instoppen en voorlezen. Discr. verzek. Beslist geen seks. bedoel.
Een vrouw blijft na de plotselinge dood van haar man berooid achter. Ze moet geld verdienen en plaatst een advertentie. Haar werk voert haar naar de slaapkamers van de meest uiteenlopende mensen: een elfjarig meisje, een stewardess, een veertigjarige werkloze man. Meer en meer raakt ze bij haar klanten betrokken.

De vrouw met de sleutel gaat over onze onstilbare honger naar verhalen, en wat een verhaal in een leven teweegbrengt.

De toegang tot dit programma is EUR 5,00/met OBA-pas of Stadspas EUR 3,75.
Kaartverkoop via onderstaande link.