Politie Groningen

Zaterdag 14 mei 2011

Provincie Groningen , 14-05-2011

Vrachtwagen verliest lading levensmiddelen

GRONINGEN - De politie heeft vrijdagmorgen een 52-jarige vrachtwagenchauffeur uit Musselkanaal op de bon geslingerd. De Groninger was onderweg om een grote supermarkt op de Boumaboulevard in Groningen te bevoorraden. Toen hij de Boulevard opreed vloog een deur van de laadbak open. Hierbij verloor de chauffeur het grootste gedeelte van zijn lading. De lading bestond onder andere uit een groot assortiment levensmiddelen. Het wegvak raakte door de vallende lading gedeeltelijk geblokkeerd. De rommel werd door personeel van de supermarkt opgeruimd. Daarnaast werd de weg door de milieudienst van de gemeente schoongespoten. Geruime na het ongeval kon de weg weer vrij worden gegeven. Tegen de vrachtwagenchauffeur wordt vanwege de vallende lading proces-verbaal opgemaakt. Toen kwam er een olifant met een lange snuit en die blies hetverhaaltje uit.

Twee gewonden na verkeersongeval

WILDERVANK Bij een verkeersongeval op de K.J. de Vriezestraat in Wildervank zijn vrijdagochtend twee personen gewond geraakt. Een 37-jarige automobiliste uit Vlagtwedde kwam door nog onbekende oorzaak in aanrijding met een 25-jarige bestuurder uit Wildervank. Door de klap raakte de baby van de 37-jarige vrouw gewond. Het kind zat als inzittende in een autostoel op de achterbank. Ook de 25-jarige man uit Wildervank raakte gewond. De traumaheli werd bij het incident ingezet en het Mobiel Medisch Team verleende eerste hulp. Beide slachtoffers werden met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De voertuigen raakten bij de aanrijding beschadigd en werden door een bergingsbedrijf afgesleept. De weg was enige tijd afgesloten voor het overige verkeer. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Vrachtwagenchauffeur ramt viaduct

GRONINGEN Vrijdagmiddag kwam een 40-jarige chauffeur van een vrachtwagenchauffeur uit Onnen bij een eenzijdig verkeersongeval met de schrik vrij. Agenten reageerden op een melding van een betonauto die het viaduct over de Europaweg had geramd. Het bleek dat de chauffeur na het lossen was vergeten een arm van een pompinstallatie te laten zakken. Toen hij onder het viaduct reed bleek de combinatie te hoog te zijn. Door de aanrijding raakte een gevelplaat van het viaduct zwaar beschadigd. In verband met reparatiewerkzaamheden werden twee rijstroken in de richting van Hoogezand voor langere tijd afgesloten. De pompinstallatie van de cementwagen raakte zwaar beschadigd. De verkeersongevallendienst van de politie deed onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Inmiddels is de Europaweg in de richting van Hoogezand weer vrijgegeven voor het verkeer.

Laptopdief aangehouden

GRONINGEN De politie heeft vrijdagmiddag een 33-jarige inwoner van Groningen aangehouden. Agenten reageerden op een melding van een diefstal van een laptop uit een kinderdagverblijf aan de Van Swietenlaan in Groningen. Getuigen hadden de man in een lokaal aangetroffen. Toen de man was vetrokken werd een laptop vermist. Na enig speurwerk konden agenten de 33-jarige Stadjer in een woning in de Semmelweisstraat in Groningen aanhouden. De gestolen laptop werd in de woning aangetroffen en in beslaggenomen. Bij controle bleek dat de verdachte nog 12 vonnissen had openstaan. Hij werd ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. Hij zal vandaag voor de diefstal worden gehoord. De politie stelt een nader onderzoek in.

Visser voor belediging aangehouden

DELFZIJL - De politie heeft vrijdagavond op de Middenplaat in Delfzijl een 37-jarige man uit Delfzijl aangehouden voor belediging. Tijdens een visserijcontrole vond de man het nodig om de agenten voor rotte vis uit te schelden. Ondanks waarschuwingen beledigde hij de agenten nogmaals met scheldwoorden. Hij moest mee naar het politiebureau. Na verhoor kon hij weer gaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Winkeldieven aangehouden

DELFZIJL/ GRONINGEN De politie heeft vrijdagmiddag vijf winkeldieven aangehouden. In de havenstad werden drie mannen (18, 25 en 35 jaar) uit Delfzijl aangehouden. Medewerkers van een schoenenwinkel aan de Vennen in Delfzijl hadden het trio betrapt bij het stelen van een paar schoenen. Op basis van signalementen konden agenten het trio gemakkelijk opsporen. In de omgeving zagen agenten de 18-jarige verdachte op de gestolen schoenen lopen. De winkeldieven moesten mee naar het politiebureau en werden voor verder onderzoek ingesloten. De schoenen werden in beslaggenomen. In een warenhuis aan de Grote Markt liepen twee minderjarige winkeldievegges tegen de lamp. Twee 14-jarige meiden uit Eenrum en Adorp hadden kleding gestolen. Zij werden door beveiligingsmedewerkers betrapt en overgedragen aan de politie. De meiden werden meegenomen naar het bureau voor een verklaring. Een verdachte was vorig jaar al eens eerder betrapt voor het plegen van winkeldiefstal. Het andere 14-jarige meisje biechtte tegenover de agenten op dat zij nog gestolen kleding thuis had liggen. Na het verhoor werden zij overgedragen aan hun ouders. De politie onderzoekt de diefstallen en maakt proces-verbaal op.

Schennispleger aangehouden

GRONINGEN De politie heeft vrijdagavond een 32-jarige schennispleger uit de Eelde op heterdaad aangehouden. Agenten reageerden op een melding van een potloodventer in de J.F. Kennedylaan in de wijk de Hoornse Meer in Groningen. Het bleek dat de verdachte vanuit de bosjes zijn geslachtdeel aan voetballende kinderen had laten zien. De kinderen deden vervolgens hun verhaal aan hun ouders. Zij waarschuwden de politie en zetten direct de achtervolging in. Even later werd de schennispleger door agenten en ouders in een bosje in de omgeving aangetroffen. Hij moest mee naar het politiebureau en werd ingesloten. De politie verdenkt de 32-jarige Eeldenaar van het begaan van meerdere schennisplegingen. De politie is nog bezig met het onderzoek. De politie vraagt eventuele getuigen/slachtoffers die onlangs ook zijn geconfronteerd met een schennispleger in de Hoornse Meer e.o. zich te melden. Zij worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Alcomobilisten gaan er vandoor

KROPSWOLDE - De politie heeft vrijdagavond twee mannen (23 en 36 jaar) zonder vaste woonplaats aangehouden. Getuigen hadden gezien dat een automobilist op de Meerweg in Kropswolde met zijn auto tegen een lantaarnpaal was aangereden. De getuigen zagen dat de bestuurder na het ongeval was wegelopen. Zij waarschuwden de politie. Op basis van de getuigenverklaringen troffen agenten beide mannen aan in een woning aan de Oeverlande in Kropswolde. Ze bleken verse verwondingen te hebben aan handen en hoofd. Omdat niet duidelijk kon worden wie de bestuurder was geweest bij het ongeval, werden beide verdachten aangehouden. Een blaastest wees uit dat het duo teveel had gedronken. De ademanalysetest leverde alcoholpromillages op van 1,15 en 1,3. Zij werden voor verder onderzoek ingesloten. Bij de aanrijding raakten de auto en de lantaarnpaal zwaar beschadigd. De politie stelt een onderzoek in.

Versufte automobilist maakt brokken

WINSCHOTEN - Een 24-jarige automobilist uit Winschoten is vrijdagnacht op de rotonde van de Beersterweg door nog onbekende oorzaak met zijn auto tegen een lantaarnpaal aangereden. Na het ongeval was de Winschoter ervandoor gegaan. Op basis van kentekengegevens werd de 24-jarige man in zijn woning aan de Otterlaan in Winschoten aangetroffen. Hij maakte een versufte indruk. Tijdens de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat hij geen alcohol had gedronken. Daarom werd van de man in het ziekenhuis bloed afgenomen om vast te kunnen stellen of hij onder invloed van medicijnen was. De auto raakte door de aanrijding zwaar beschadigd en moest worden afgesleept. Daarnaast werd de weg door de brandweer schoongespoten. De politie onderzoekt het voorval.

Vervelende Stadjers aangehouden

GRONINGEN De politie heeft vrijdagnacht twee mannen (21 en 23 jaar) uit Groningen voor baldadigheid aangehouden. Agenten zagen dat beide mannen zich in de binnenstad van Groningen nogal vervelend gedroegen. Agenten besloten het duo te volgen. In de Kleine Rozenstraat zagen de dienders hoe het tweetal door tuinen van woningen liepen. Toen zij zagen dat het duo tegen een fiets aantrapten werden zij aangehouden. De 21-jarige vond het nodig om zich tegen zijn aanhouding te verzetten. Hij werd met gepast geweld in de boeien geslagen. Beiden moesten mee naar het politiebureau. Na verhoor mochten zij weer gaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Overlastplegers op de bon geslingerd.

GRONINGEN De politie heeft vrijdagmiddag vier Stadjers op de bon geslingerd voor het drinken van alcohol in het openbaar. Agenten zagen tijden hun surveillance dat het viertal op diverse locaties in de Stad bier nuttigden. Zaterdagmorgen werd een 27-jarige man uit Beltrum door de politie aangehouden. Surveillerende agenten zagen hoe de man op het Boterdiep in Groningen tegen fietsen aantrapte. Hij moest mee naar het politiebureau. Na verhoor kon hij met een bekeuring voor baldadigheid weer gaan. In het kader van het project N350 pakt de politie de komende maanden vernielingen, baldadig gedrag en openlijke geweldplegingen in het noordelijke gedeelte van de Stad stevig aan. Bewoners en ondernemers van het noordelijke gedeelte in de binnenstad, de Korrewegwijk en de Oosterparkwijk in Groningen gaven aan dat deze vernielingen als één van de belangrijkste ergernissen werden ervaren.

Grote alcoholcontrole in Stad Groningen

GRONINGEN - De politie hield vrijdagavond- en nacht (tussen 22:00-04:00 uur) alcoholcontroles rondom het centrum van de Stad Groningen. Er werden bij de controle 35 politieagenten ingezet. Er werd onder andere op de Rademarkt; Hereplein; Hereweg; Korreweg en de Noorderhaven gecontroleerd. Van 2053 bestuurders werd een blaastest afgenomen. Hierbij werden 25 bestuurders aangehouden voor rijden onder invloed. Er werden drie rijbewijzen in beslaggenomen. Een bestuurder weigerde mee te werken aan een blaastest. Twee automobilisten negeerden een stopteken. De politie beschikt over de kentekens en zal een onderzoek instellen. Ten slotte deelde de politie nog diverse bekeuringen uit voor diverse overtredingen. Bij de controle was Veilig Verkeer Nederland aanwezig met drie personen voor het uitdelen van BOB sleutelhangers. Daarnaast waren er drie verkeersregelaars van het Alfacollege betrokken bij de controle.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. Maar ook op andere plaatsen en tijdstippen zijn controles mogelijk. De politie controleerde vrijdag 13 mei op diverse plaatsen op snelheid.

Alteveer, N366:aantal geregistreerde voertuigen: 1923, aantal overtredingen: 19, hoogst gemeten snelheid: 117 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Groningen, Plantaanlaan, N370:aantal geregistreerde voertuigen: 1925, aantal overtredingen: 25, hoogst gemeten snelheid: 88 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.