Politie Drenthe

Zaterdag 14 mei 2011

Provincie Drenthe, 14-05-2011

Politie controleert verkeer N371

HAVELTE De politie heeft vrijdag het verkeer op de N371 ter hoogte van Havelte gecontroleerd. In ruim 6 uur zijn 3820 bestuurders de radarcontrole gepasseerd. 109 hiervan waren in overtreding en reden harder dan de maximum toegestane snelheid van 80 km/u. Allen zullen thuis een bekeuring ontvangen.

Verkeerscontrole Roden en Peize

RODEN / PEIZE De politie heeft vrijdagmorgen het verkeer in en rondom Roden en Peize gecontroleerd. Hierbij zijn 2 bestuurders bekeurd voor het niet handsfree bellen. 1 bestuurder haalde op een zeer gevaarlijke manier in waardoor er bijna een aanrijding ontstond met een bromfietser. Deze bestuurder heeft een bekeuring gekregen voor het veroorzaken van een onveilig verkeerssituatie. 1 bromfietser is bekeurd omdat de verlichting niet in orde was en 1 bestuurder is bekeurd voor te hard rijden. Allen hebben ter plaatse de bekeuring ontvangen.

Beschonken bestuurders aangehouden

TIENDEVEEN De politie heeft vrijdagavond een 33-jarige automobilist uit Hoogeveen aangehouden. De man reed over de Molenweg toen surveillerende agenten hem tegemoet kwamen rijden. De man viel op door zijn afwijkend rijgedrag. Op de Westerlaan is de man staande gehouden voor een alcoholcontrole. Hij blies een F (fail) waarna een ademanalyse is gedaan. Hierbij blies de man 550 ug/l. De man heeft een rijverbod van 6 uur ontvangen. Tevens is er proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

ZUIDWOLDE Vrijdagavond heeft de politie een 25-jarige vrouw uit Litouwen aangehouden. Agenten reden over de Ommerweg toen de vrouw met hoge snelheid hen tegemoet kwam rijden. Hierop hebben de agenten de auto gekeerd en de vrouw iets verderop staande gehouden voor een controle. Daar bleek dat zij de te veel alcohol had gedronken. Bij de ademanalyse blies de vrouw 620 ug/l. De vrouw heeft een rijverbod van 9 uur gekregen en er is proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

MEPPEL De politie heeft vrijdagavond een 41-jarige bromfietser aangehouden. De man reed over de Rembrandtlaan op zijn bromfiets zonder verlichting. Toen agenten de man hierop aanspraken roken zij een alcohollucht. Hierop is er bij de man een blaastest afgenomen. Hij blies een A (alert). Bij de ademanalyse blies de man vervolgens 505 ug/l. Tevens was de man niet in bezit van een geldig rijbewijs. Er is proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

WESTERBORD De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 36-jarige automobilist uit Westerbork aangehouden. De man reed op de Esdoornlaan toen hij staande werd gehouden voor een alcoholcontrole. Hij blies een A (alert) waarna een ademanalyse werd afgenomen. Daar blies de man 265 ug/l. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Rijbewijs van beschonken bestuurders ingevorderd

ZUIDLAREN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 35-jarige automobilist uit Eelde aangehouden. Agenten zagen een auto staan voor een uitgaansgelegenheid aan de Stationsstraat waarna deze weg reed. Hierop is de politieauto gekeerd en kon de bestuurder op de Boslaan aan de kant van de weg worden gezet voor een controle. Daar blies de man een A (alert) bij de blaastest. Bij de ademanalyse blies de man vervolgens 690 ug/l. Aangezien de man een recidive is op dit gebied is zijn rijbewijs ingevorderd. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

EMMEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 40-jarige man uit Emmen aangehouden. De man reed op een snorfiets zonder verlichting over de Hoofdstraat. Hierop hebben surveillerende agenten de man aangehouden. Bij controle bleek eveneens dat de man te veel alcohol had gedronken. De man blies 680 ug/l bij de ademanalyse. Het rijbewijs van de man is hierop ingevorderd. Tevens is er proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Tweetal aangehouden voor een straatroof

ASSEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag twee mannen aangehouden voor een straatroof. Een 26-jarige man uit Assen werd op de Eiberstraat aangesproken door twee mannen. De mannen bedreigden het slachtoffer met een mes en maakte hem zijn mobiele telefoon afhandig. Het tweetal liep vervolgens verder, waarna het slachtoffer de politie belde. Op aanwijzingen van het slachtoffer heeft de politie kort daarop een 22-jarige en een 23-jarige Assenaar aangehouden in een woning aan de Roerdomplaan. In de woning is een mes aangetroffen. Deze is in beslag genomen. Het tweetal is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek.

Twee jonge winkeldievegges aangehouden

EMMEN Vrijdagmiddag zijn twee15-jarige meisjes uit Emmen aangehouden voor winkeldiefstal. De meisjes hadden in een winkel aan het Monderiaanplein kledingstukken ontdaan van labels, in hun tas gestopt en wilden de winkel uit lopen. Het winkelpersoneel had de meisjes door en hield hen aan. Kort daarna kon het tweetal worden overgedragen aan de politie. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor, waarna zij door hun ouders konden worden opgehaald. Er is proces-verbaal tegen beide opgemaakt.

Politie controleert verkeer Assen

ASSEN De politie heeft vrijdagavond het verkeer in en rondom Assen gecontroleerd. Er zijn in totaal 11 bestuurders bekeurd:


- overschrijding maximum snelheid:


* 38 km/u te hard op autosnelweg (1x)


* 23 km/u te hard binnen bebouwde kom (2x)


* 41 km/u te hard in 60 km-gebied (1x)


* 19 km/u te hard binnen bebouwde kom (1x)


- niet handsfree bellen (1x);


- verdrijvingsvlak gebruiken (1x);


- doorgetrokken streep overschrijden (1x);


- fietsen zonder licht (1x);


- openbare dronkenschap (2x);

Allen hebben ter plaatse een bekeuring ontvangen.

Overtreding centrumverbod

ASSEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 19-jarige jongeman uit Assen aangehouden. De jongen bevond zich in het centrum van Assen terwijl hij een centrumverbod heeft. De jongeman is hierop aangehouden. Hij heeft een bekeuring ontvangen en het centrumverbod is verlengd.

Politie assisteert bij ongeval Anloo

ANLOO Vrijdagmiddag heeft er op de Annerweg een ongeval plaats gevonden. Een 43jarige bestuurster uit Annen reed in haar auto over de Annerweg in de richting van Annen. Een 88-jarige automobilist uit Leek kwam vanaf de afrit van de N34. De man verklaarde dat zijn been sliep waardoor hij niet op tijd kon remmen voor de stilstaande ambulance aan het eind van de afrit. De man schoot daarom om de ambulance heen, probeerde alsnog te remmen door middel van de handrem, maar botste tegen de flank van de auto van de vrouw uit Annen. De vrouw is door de brandweer uit het voertuig gehaald en met onbekend letsel overgebracht naar het UMCG te Groningen. De man bleef ongedeerd. Het rijbewijs van de man is ingevorderd in afwachting van het onderzoek.