Provincie Limburg


Provinciale Erepenning voor scheidende gedeputeerden mevrouw Wolfs en de heren Driessen en Kersten

Gouverneur L.J.P.M. Frissen overhandigt vandaag de Provinciale Erepenning aan mevrouw O.M.T. (Odile) Wolfs en de heren G.H.M. (Ger) Driessen en H.M. (Bert) Kersten in verband met hun afscheid als lid van Gedeputeerde Staten van Limburg.

Zij krijgen deze onderscheiding uit waardering voor het belangrijke werk ten dienste van de Provincie Limburg.

Odile Wolfs was gedeputeerde van 1999 tot 2011. De eerste periode droeg zij onder meer de verantwoordelijkheid voor de portefeuille volkshuisvesting, grote-stedenbeleid en natuur en landschap. Sinds 2003 was zij gedeputeerde voor welzijn, (jeugd)zorg, cultuur en sport. In 2007 werden daar onder meer de beleidsvelden onderwijs en arbeidsmarkt aan toegevoegd.

Ger Driessen was eveneens gedeputeerde van 1999 tot 2011. In deze 12 jaar heeft hij onder meer de verantwoordelijkheid gedragen voor het beleid op het gebied van plattelandsontwikkeling, agrarische zaken en reconstructie. De laatste jaren van zijn deputéschap had hij de portefeuille ruimtelijke ontwikkeling, Zandmaas, landelijk gebied, grondbedrijf en Floriade.

Bert Kersten was van 2004 tot 2011 gedeputeerde. Hij droeg onder meer verantwoordelijkheid voor het beleid op het gebied van duurzaamheid, milieu- en water, bodemsanering, Zand- en Grensmaas. De laatste vier jaren had hij bovendien de portefeuille mobiliteit en openbaar vervoer.