Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Nunspeet- Aangehouden voor heling snorfiets en fototoestel|

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 14 mei een 27-jarige man aangehouden op verdenking van heling van een snorfiets en een fototoestel.
Agenten zagen de man omstreeks 03.10 uur met een snorfiets lopen op de Industrieweg in Nunspeet. De agenten spraken de man aan en zagen dat het slot van de snorfiets was opengebroken. Aangezien hij geen duidelijke verklaring kon geven voor het bezit van de snorfiets is de man aangehouden op verdenking van heling. Op het politiebureau bleek hij ook in bezit van een roze fototoestel. Ook hiervan was de herkomst niet duidelijk. De politie heeft de zaak in onderzoek.


2011065412

|     |Epe- Aangehouden voor vernieling                          |

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 14 mei een 42-jarige man uit Epe aangehouden voor vernieling. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.
Agenten kregen omstreeks 03.30 uur de melding dat iemand een ruit aan het vernielen was van een winkel aan de Markt in Epe. Bij de winkel aangekomen troffen ze de man aan. Hij was bezig de inventaris in de winkel te vernielen. Hierop werd hij aangehouden en naar het bureau overgebracht.
De man verklaarde de vernieling te hebben gepleegd omdat hij zich eerder die dag onheus behandeld voelde door het winkelpersoneel. De winkel liep aanzienlijke schade op.
De man raakte gewond aan zijn hand tijdens de vernieling en moest hieraan in het ziekenhuis worden behandeld.
De politie maakt proces-verbaal op.


2011065422
|     |Harderwijk- Aangehouden voor rijden onder invloed         |

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 14 mei een 27-jarige man uit Harderwijk aangehouden voor het rijden onder invloed. De man bleek ook niet te zijn verzekerd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.


Agenten reden omstreeks middernacht op de Achterster Wei in Harderwijk toen ze de man zagen rijden. De man viel op door zijn rijstijl. Zij controleerden hem daarom op het gebruik van alcohol. Uit de blaastest bleek dat hij teveel had gedronken waarop hij werd aangehouden. Op het politiebureau resulteerde de ademanalyse in een promillage van 1,22. Hij bleek ook niet te zijn verzekerd. Hij kreeg een rijverbod opgelegd en er is proces-verbaal opgemaakt.


2011065364

|     |Vaassen- Auto gestolen na woninginbraak                   |

Na een woninginbraak aan de Elzenoord in Vaassen is in de nacht van donderdag op vrijdag 13 mei een auto gestolen. Het betreft een zwarte MG met het kenteken 01-JN-LN. De politie onderzoekt de zaak.
Een bewoner van de woning aan de Elzenoord ontdekte vrijdagochtend dat er was ingebroken. De autosleutel van de MG was weg en de auto bleek gestolen. De inbreker is door het forceren van een kozijn binnengekomen. De eigenaar van de auto heeft aangifte gedaan. De politie onderzoekt de zaak.


2011065069

|     |Harderwijk- Drie lichtgewonden na verkeersongeval         |

Bij een ongeval op de kruising Newtonweg met de N302 tussen twee personenauto's zijn vrijdagavond drie mensen lichtgewond geraakt. Zij werden ter controle naar het ziekenhuis vervoerd. De politie onderzoekt het ongeval.
Het ongeval vond omstreeks 20.30 uur plaats op de kruising N302 -Newtonweg. Een 46-jarige vrouw uit Harderwijk kwam vanuit de A28 en reed over de N302 richting de polder. Een 21-jarige man uit Harderwijk kwam vanuit Harderwijk en naar het industrieterrein. Beiden verklaren door groen licht te zijn gereden. De politie onderzoekt de toedracht. Beide bestuurders en de bijrijder van de vrouw (leeftijd en woonplaats onbekend) zijn voor controle naar het ziekenhuis vervoerd.


2011065309


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(



---- --