Politie Noord- en Oost Gelderland


|Eefde - Aangehouden voor rijden onder invloed | |


De politie heeft op vrijdag 13 mei een 49-jarige man uit Lochem aangehouden voor het rijden onder invloed. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingevorderd.


De man reed omstreeks 20.50 uur met zijn auto op de Angerhof in Eefde toen hij door agenten werd gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Uit de blaastest bleek dat hij teveel had gedronken waarop hij werd aangehouden. Op het politiebureau resulteerde de ademanalyse in een promillage van 2,16. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod opgelegd en er is proces-verbaal opgemaakt.


2011065289

|     |Zutphen - Aangehouden voor diefstal uit auto              |

Dankzij een oplettende eigenaar heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag 14 mei een 22-jarige man uit Polen aangehouden voor diefstal van een versterker uit een auto. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.


Een eveneens 22-jarige man uit Empe zag omstreeks 02.00 uur een man op de N345 lopen met een versterker onder zijn arm. De man herkende deze versterker als de zijne en belde daarop de politie. Kort daarna werd de verdachte man aangehouden. Hij bleek ook nog in het bezit van een condensator. De versterker bleek te zijn gestolen uit de auto van de Empenaar.aan de Rijksweg in Empe. De condensator was gestolen vanaf het erf van de man uit Empe. De politie maakt proces-verbaal op. De eigenaar van de versterker en condensator heeft aangifte gedaan.


2011065411

|     |Zutphen - Diefstal uit woning                             |

Uit een woning aan de Molenweg in Zutphen is vrijdag 13 mei omstreeks 21.12 uur geld weggenomen. De dader is via een balkondeur de woning binnengekomen. De bewoner heeft aangifte gedaan. De politie onderzoekt de zaak.


2011065359


1


Barchem - Gewonde bij ongeval


Een 22-jarige vrouw uit Eibergen is vrijdag 13 mei gewond geraakt bij een kop-staart-botsing op de Lochemseweg in Barchem. De vrouw werd naar het ziekenhuis vervoerd waar zij aan haar verwondingen werd behandeld. Zij kon later die dag weer naar huis.


Een 44-jarige vrouw uit Neede reed omstreeks 08.20 uur op de Lochemseweg richting Lochem. Zij wilde linksaf slaan naar een woning en remde daarom af. Achter haar reed een 31-jarige man uit Eibergen met daarin de 22-jarige vrouw. Hij kon op tijd afremmen. De auto achter hem, bestuurd door een 40-jarige man uit Eibergen, had echter te laat in de gaten dat het verkeer voor hem stopte en reed achter op zijn plaatsgenoten. Hun auto botste hierdoor tegen de auto van de vrouw uit Neede.


De 22-jarige vrouw raakte gewond en werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Na behandeling kon zij het ziekenhuis weer verlaten. Alle drie de auto's raakten beschadigd en moesten worden weggesleept.


De weg is enige tijd afgesloten geweest als gevolg van het ongeval.


2011064980

|     |Zutphen - Agressieve scooterbestuurder                    |

Een 48-jarige vrouw uit Zutphen is vrijdag 13 mei lichtgewond geraakt nadat een agressieve scooterbestuurder met zijn helm haar autoruit kapot had geslagen. De vrouw heeft aangifte gedaan.


Het incident deed zich omstreeks 18.10 uur voor op de kruising Deventerweg met de Industrieweg. De vrouw reed op de Deventerweg. Achter haar reed een scooter zeer dicht achter haar. Om hem te waarschuwen tikte zij kort haar remlicht aan. Aangekomen bij de kruising blokkeerde de scooterrijder haar auto. Hij sloeg met zijn helm op de auto en de ruit die hierdoor in stukken viel. Door de glassplinters raakte de vrouw lichtgewond.


De vrouw heeft aangifte gedaan. De politie onderzoekt de zaak.


2011065243


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(



---- --