Gemeente Helmond


Automotive Week en verkeersproeven

Van 14 tot 22 mei vindt in Helmond en omgeving de Automotive Week plaats. Op 8 mei worden weer verkeersproeven gehouden op de A270.

In de week van 14 tot 22 mei doet Helmond zijn naam als Automotivestad weer eer aan. Die week staan Helmond en de Brainport-regio in het teken van de Automotive Week. Op 14 en 15 mei is er een Cooperative Driving Weekend op de A270. De zondag daarvoor (8 mei) zijn er weer verkeersproeven op deze snelweg.

Verkeersproeven

Op zondag 8 mei vinden op de A270 weer verkeersproeven plaats. Het betreft proeven van TNO met voertuigen die zijn uitgerust met slimme technologie voor coöperatief rijden. Langs de A270 zijn vijftig cameras en zogenaamde Road Side Units geplaatst. De cameras en Units verwerken de positie, snelheid en acceleratie van de testvoertuigen. De voertuigen kunnen zowel onderling als met de systemen langs de weg communiceren. Met coöperatief rijden technologie kan de wegcapaciteit beter worden benut, zodat files kunnen verminderen.

{bookmark}

A270 afgesloten

Voor de verkeersproeven wordt de A270 tussen 9.00 en 18.00 uur afgesloten in de rijrichting Eindhoven. Volg de gele borden voor de omleidingsroutes. Verkeer richting Helmond kan normaal over de snelweg rijden.

Coöperatief rijden zelf zien

De resultaten van de verkeersproeven worden gedemonstreerd tijdens het Cooperative Driving Weekend op 14 en 15 mei. Ook in dit weekend zal de A270 worden afgesloten, dit keer in beide richtingen. Op zondag 15 mei kunt u de praktijktesten en een internationale wedstrijd voor coöperatief rijden bijwonen. U dient zich hiervoor aan te melden. Dit kan via onderstaande link.

* Meer info over de Automotive Week