De Jägerland tour dendert door naar Area51 in Eindhoven


EINDHOVEN, 20110421 -- Op 14 mei 2011 is het alweer tijd voor het tweede feest van de Jägerland Tour 2011. Dit keer zal Area51 in Eindhoven het toneel zijn van weer een event. Kim Ann Foxman uit de Verenigde Staten en tevens de zangeres van Hercules & Love Affair, komt een exclusieve DJ-set geven, De Amerikaanse live band Japanther verzorgt een potje stevige muziek met hun snoeiharde poppunk, nationale held Wolvvves zal met verve het licht uitdoen en ook de Nederlandse Mark Fader, van het label Elevator People, zal de mensen naar de dansvloer brengen.

Tickets

De tickets voor de tour zijn gratis, maar uitsluitend verkrijgbaar door middel van inschrijving en alleen voor mensen van 21 jaar en ouder. Om tijdens het event in Eindhoven voor nop te feesten dienen liefhebbers zich in te schrijven op jagerland.nl. Daar worden de tickets verloot onder de inschrijvingen.

Programma 14 mei

KIM ANN FOXMAN (US)

Kim Ann Foxman is drie dingen tegelijk. Ten eerste is ze de zangeres van Hercules & Love Affair, het door mens en dier geprezen muzikale project van Andy Butler. Ten tweede is ze als DJ en soloartiest iemand die van een gaap nog een leuk feest weet te maken. Ten derde is ze een van de artiesten die komen optreden in Eindhoven, waar ze haar huis in New York met liefde even voor verlaat. Als DJ draait ze met name Chicago- en New Yorkse house waar geen mens niet vreselijk opgewonden van raakt.

JAPANTHER (US, LIVE)

Japanther bestaat uit twee jongens uit Brooklyn, die met z’n tweeën een bak poppunk de dansvloer opstuwen waar ieder verstopt oor spontaan van openspringt. Als je tijdens een concert vooraan staat, zullen dingen als ‘je veter strikken’ een ongekend moeilijke onderneming worden, maar een feest is het altijd. Oh, en de jongens zingen door telefoons, in plaats van microfoons. Hoe leuk!

WOLVVVES

Wolvvves is het gloednieuwe samenwerkingsverband tussen DJ Hank Long en DJ U-man. Ze mixen disco, electro en rock tot iets waar ze makkelijk ramen, of bijvoorbeeld alle dijen in het publiek mee laten trillen. Om een idee te krijgen van hoe het klinkt, denk aan artiesten als DFA, LCD Soundsystem, Kitsune, Gomma en Metro Area, om met alle voorzichtigheid van de wereld een klein begin van een vergelijking te maken.

MARK FADER

Mark Fader is een van de mensen achter Elevator People. De Nederlander noemt zijn muziek ‘tropical disco tech’, wat net zo veelbelovend klinkt als dat het live inderdaad blijkt te zijn. Daarnaast is hij er niet vies van om van verloren klassiekers zulke toffe nieuwe versies te maken dat het bijna opnieuw klassiekers worden. In zijn eentje maakt hij met zijn tropical disco tech van ongeveer elke dansvloer een glitterballenparadijs wat je nooit wil missen.

Locatie: Area 51

Area51 begon ooit als een skatepark in een oude vliegtuighangar, maar is inmiddels verhuisd naar de locatie Strijp S. Bovendien kun je er naast skaten of kijken naar skaters ook naar feesten gaan, want er is een leuke zaal bij het skatepark gebouwd. Daar zou je op zich ook rondjes kunnen rolschaatsen, maar er worden vooral vaak toffe feesten gegeven, zoals deze Eindhovense editie van de Jägerland Tour. Adres: Strijp-S, Klokgebouw 51, 5617 AB Eindhoven

Jägerland Tour

De Jägerland Tour is het vervolg op de Jägerland Tour 2010. In  acht verschillende steden liet Jägermeister toen zien dat zij alles in huis hebben om succesvol grootschalig eigen feesten te organiseren, wat de hernieuwde interesse voor het merk onder jongvolwassenen bevestigde. Die lijn wordt nu doorgetrokken. Nog toffer & intiemer van opzet, maar met een grotere regelmaat en verspreid door heel Nederland. Wederom op spannende locaties, gratis toegankelijk en met programma's van internationaal aanzien. De komende maanden zullen de feesten achtereenvolgens in Amsterdam, Wijk aan Zee, Rotterdam, Groningen en Utrecht plaatsvinden. Afgelopen zaterdag vond het eerste bomvolle event in Den Haag plaats.

Jagerland.nl
De Jägerland Tour is onderdeel van het platform Jagerland.nl. Hier vind je alles over uitgaan en goede feesten in het bijzonder. Er zijn dagelijks verse blogs te lezen,  fotoreportages van de Jägerland Tour te zien en tickets voor de beste festivals te winnen. Daarnaast zijn er afleveringen te zien van de populaire series ‘My Son The DJ’ en ‘De Aard van het Feestje’. Zie www.jagerland.nl.

Overzicht info:

Naam: Jägerland Tour - Eindhoven
Datum: Zaterdag 14 mei 2011
Locatie: Area51, Eindhoven

Programma:

Aanvang: 23:00 uur

Toegang: Gratis (alleen op inschrijving via www.jagerland.nl)

Minimumleeftijd: 21





Ingezonden persbericht