Ingezonden persbericht



Workshop dwarsfluit Nine Sligter
zaterdag 14 mei 2011, 16.00 uur

De bekende fluitiste Nine Sligter geeft op zaterdag 14 mei een workshop en een concert in Buren in het kader van de Fluitenkruiddag. Voor amateurfluitisten is het een unieke kans om met deze zeer ervaren fluitiste een middag aan de slag te gaan. De workshop begint om 16.00 uur en wordt georganiseerd in samenwerking met De Plantage Tiel.

Tijdens de workshop zal de compositie 'AMOEBA' van David Porcelijn worden behandeld. Bij deze compositie staat van tevoren nog niet vast hoe het gaat klinken: het ontstaat spelenderwijs en klinkt bij elke uitvoering weer anders. Binnen het in acht groepen verdeelde ensemble vormt iedereen een eigen idee. Maar de dirigent geeft opdrachten getooid met een rode en een groene handschoen. Nieuwsgierig? Kom dan meedoen! Het is voor elk niveau (vanaf ongeveer twee jaar les) en voor alle leeftijden. De locatie is de Katholieke Kerk, Kornedijk 3 in Buren. De deelnamekosten zijn ¤ 7,50. Van 17.30 tot 18.00 geven de deelnemers een concert voor ouders, broertjes, zusjes, opa's, oma's en alle andere belangstellenden.


Deelname is alleen mogelijk na aanmelding bij De Plantage, uiterlijk 10 mei 2011: advries@plantage.info onder vermelding van naam, telefoonnummer, e-mail, leeftijd en aantal jaar les. De kosten zijn ¤ 7,50 per persoon, te betalen voor aanvang van de workshop. De workshop maakt deel uit van de landelijke Week van de Amateurkunst (14/05 - 21/05).

's Avonds treedt Nine Sligter op als lid van het Minima Trio, met Michiel Holtrop (altviool) en Martin Kaaij (gitaar). Zij spelen prachtige muziek van Steve Reich, Takemitsu, Krüs, Kummer, Andriessen en Piazolla. Het is een heel bijzonder en afwisselend programma met fantastische musici.

Kaarten (volwassenen 15,00 / kinderen 7,50) zijn te reserveren via info@muziekinburen.nl of verkrijgbaar bij De Kaarsenmakerij, Achter Bonenburg 1 in Buren. De aanvang is 20.15 uur in de St Lambertuskerk in Buren. De kerk is open vanaf 19.45 uur. De workshop en het concert worden georganiseerd door Stichting Muziek in Buren. Zij organiseert jaarlijks zes concerten in de St Lambertuskerk in het vestingstadje Buren. In 2007 ontving zij de Cultuurprijs van de gemeente Buren. Zie ook www.muziekinburen.nl.


---