Nederlands fotomuseum

explosief programma over radicalisering en de waarde van woede

14-05-2011 - 14-05-2011
14:00 tot 18:00 uur
Op zaterdag 14 mei vindt de Dag van de Woede plaats in LP2, de buren van het museum in gebouw Las Palmas. Een speciale dag over radicalisme en de waarde van woede. Kom luisteren en kijken naar Astrid Proll (ex Raf), Thomas Von der Dunk, Hassnae Bouazza, Nicole Robbers, Samir, Jean Tillie en de fotografen Ad van Denderen, Sarah Pickering, Eva Frapiccini, Jasper Groen, Eva Leitolf en Julian Röder. De dag wordt geleid door Farid Tabarki.

Radicalisme is ruim tien jaar na 9/11 nog steeds een hot topic en wordt per definitie bestempeld als negatief. Maar vormt het - geboren uit idealisme - niet vaak ook een drijvende kracht achter maatschappelijke veranderingen? En wie is radicaal en wie bepaalt dat?

Radicalen van nu gaan met elkaar in debat over de waarde van woede. Wanda Elzenga van het Ministerie van Veiligheid en Justitie, ex-activist en radicaliseringsdeskundige Jean Tillie en student en publicist Izz ad-Din Ruhulessin praten over het spanningsveld tussen de overheid en de radicaal. De Dagen van de Woede in de Arabische wereld en de representatie daarvan wordt onder de loep genomen door onder meer fotograaf Ad van Denderen . Een selectie fotografen uit de tentoonstelling ANGRY belichten hun rol in de beeldvorming van de radicaal: Sarah Pickering, Eva Frapiccini, Jasper Groen, Eva Leitolf, Julian Röder en Astrid Proll, samenstelster van het boek Pictures on the Run over haar RAF verleden. Tussen de sessies door geven een columnist, een stand-up comedian en een singer-songwriter hun geheel eigen kijk op woede.

De Dag van de Woede wordt georganiseerd in het kader van de tentoonstelling ANGRY | Jong en Radicaal in het Fotomuseum. Op 14 mei 2011 is deze gratis te bezoeken.

Bijwonen?
De Dag van de Woede is gratis toegankelijk. Het is wel nodig te reserveren via reserveringen@lp2.nl

wanneer
zaterdag 14 mei 2011
van 14 tot 18 uur

waar
LP2 (buren van het Fotomuseum in gebouw Las Palmas) Wilhelminakade, Kop van Zuid, Rotterdam

De Dag van de Woede wordt georganiseerd in het kader van het project ANGRY | Jong en Radicaal.

Coproductie van LP2, Kosmopolis Rotterdam, Nederlands Fotomuseum, Paradox en Prospektor.

De Dag van de Woede wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de financiële steun van Stichting Bevordering Volkskracht en de van Leeuwen van Lignac Stichting.