Ingezonden persbericht



RW Racing GP mist aansluiting in Le Mans kwalificatie

De kwalificatie sessie van de Monster Energy Grand Prix de France is niet geheel naar tevredenheid verlopen voor het RW Racing GP team. De Spaanse rijder Luis Salom kwam tot een tiende startpositie maar miste de aansluiting met de toppers in de 125cc klasse.

De derde vrije training op de zaterdagochtend gebruikte Luis Salom om een goede racepace te vinden. Dit lukte deels maar kon niet alle ronden dezelfde snelheid houden. Na een aantal aanpassingen aan de vering kwam! de Spanjaard tot betere tijden en ging niet voor een snel rondje. Deze sessie kwam de RW Racing GP-rijder tot de negende positie.

De kwalificatie werd verreden onder droge weersomstandigheden met temperaturen van rond de 17 graden. In het begin van de kwalificatie sessie reed Salom rond de zevende positie. Halverwege de sessie zakte de Spanjaard terug buiten de top 10. In de laatste run had Salom moeite om zijn rondetijd te verbeteren wat mede werd veroorzaakt door de opkomende wind. Salom kon niet profiteren van een slipstream maar wist in zijn laatste ronde toch nog zijn tijd te verbeteren en klom een plek op in de uitslag wat resulteerde in een tiende startplek. De RW Racing GP-rijder zal zondag de Franse Grand Prix starten vanaf de vierde startrij.

Luis Salom (10e, 1:45.347):

"Vandaag was niet echt mijn dag. In de vrije training kwam ik al niet geheel in mijn ritme en besloot ik even een snel rondje te rijden terwijl ik eigenlijk op zoek was naar mijn racepace. In de kwalificatie ging het niet veel beter. Ik kon redelijk snel een 1:45 'er rijden maar bleef daarna hangen. Zeker toen de wind halverwege de sessie kwam opzetten lukt het mij niet om alleen mijn rondetijd te verbeteren. In de laatste minuut werd ik ingehaald door Maverick Vinales en pakte ik een plekje winst. Het gaat naar de top is groter geworden en daar baal ik nog het meeste van. Morgen moet ik tijdens de race vanaf het begin gelijk snelle tijden rijden wil ik een top 8 positie scoren."

RW Racing GP