Tweede Kamer der Staten Generaal
Persuitnodiging ChristenUnie

13 mei 2011

ChristenUnie-congres neemt afscheid en verwelkomt

Congres 14 mei Ede

Het ChristenUnie-congres van zaterdag 14 mei beloofd een bijzonder congres te worden. De ChristenUnie neemt uitgebreid afscheid van haar politiek leider André Rouvoet, de Eerste Kamerleden Egbert Schuurman, Flora Lagerwerf en Remmelt de Boer. De partij verwelkomt de nieuwe fractievoorzitter van de Tweede Kamerfractie Arie Slob die daar zijn eerste speech als nieuwe politieke leider zal houden.

De partij zal ook terugblikken op het afgelopen verkiezingsjaar. Zowel plenair als in deelsessies zullen de aanbevelingen uit het evaluatierapport en de bestuursreactie 'Met hart en ziel verder' worden besproken.

Het programma:
10.00 - 10.30 Opening Unie- en Ledencongres, meditatie door ds. O. Bottenbley
10.30 - 11.15 Uniecongres, huiishoudelijk gedeelte, afscheid van senatoren Egbert Schuurman, Remmelt de Boer en Flora Lagerwerf-Vergunst
11.15 - 12.30 Uniecongres, inhoudelijk gedeelte (bespreking notitie Met hart en ziel verder en behandeling van ingediende moties)
12.30 - 13.15 Lunchpauze
13.15 - 15.45 Ledencongres, met deelsessies, behandeling van ingediende resoluties, het afscheid van André Rouvoet en de speech van de nieuwe fractievoorzitter Arie Slob.

De media is van harte uitgenodigd het congres bij te wonen. Er is een persruimte waar ongestoord gewerkt kan worden; door het gehele congresgebouw 'De Schuilplaats' is er de beschikking over Wifi-netwerk. Voor alle media ligt een persmap klaar.

Congreslocatie: De Schuilplaats
Otterloseweg 18-A
6718 ZM Ede

///////////////