Politie Flevoland

Recherche zoekt getuigen woningoverval Almere

Almere, 14-05-2011 o Zaterdagavond rond 19.40 uur is een 89-jarige vrouw in haar woning aan het Spieringpad
(Waterwijk/Almere) door twee daders overvallen. De overvallers vluchtten na de overval de woonwijk in met een onbekende hoeveelheid buit. De vrouw bleef ongedeerd. De overvallers waren beiden blanke mannen geheel in het zwart gekleed met een capuchon op. Eén van de mannen heeft blond haar.

De recherche van politie Flevoland is direct gestart met een onderzoek. In het onderzoek wordt ook gekeken naar mogelijke overeenkomsten met een woningoverval eerder deze week op het Spieringpad. Of er sprake is van dezelfde daders is op dit moment niet bekend. Het onderzoeksteam vraagt getuigen die mogelijk voor, tijdens of na de woningoverval iets verdachts hebben gezien nabij de woning aan het Spieringpad, contact op te nemen met de Districtsrecherche van district Zuid via 0900 8844. Wie liever anoniem reageert, belt met Meld Misdaad Anoniem via 0800 7000.

Tips voor het voorkomen van een woningoverval

Uit landelijke gegevens blijkt dat overvallen op een woning op iedere dag van de week worden gepleegd maar met name in de avonduren tussen 19.00 en 03.00 uur. Wees alert indien er wordt aangebeld en het een onbekend persoon is of als er niemand verwacht wordt in de avond. Doe niet zonder nadenken de voordeur open, controleer altijd vooraf wie er voor de deur staat. Maak met uzelf de afspraak dat na een bepaalde tijd de voordeur niet meer open gedaan wordt als er aangebeld wordt. Een videofoon is een handig hulpmiddel, hierdoor ziet u de persoon en kan op een veilige wijze worden gecommuniceerd. Sommige videofoons kunnen ook een foto maken van degene die aangebeld heeft.

Mocht u toch slachtoffer worden van een woningoverval, dan is het beter om de overvaller niet tegen te werken. Het gaat immers om uw veiligheid. Het is verstandiger om de kenmerken/ het signalement van de dader(s) in u op te nemen en wanneer de gelegenheid daar is dit direct op te schrijven. Een goed signalement kan de politie helpen de dader te achterhalen.