Waterschap Zuiderzeeland



Open dag Waterschap Zuiderzeeland goed bezocht

De open dag op zaterdag 14 mei jl. is door ruim 700 belangstellenden bezocht. Zij hebben allen een antwoord gekregen op de vraag waar hun afvalwater blijft en hoe we in de Noordoostpolder droge voeten houden.

Zuivering Tollebeek

Bezoekers namen een kijkje op de vernieuwde zuivering in Tollebeek. Deze afvalwaterzuivering is namelijk volledig uitgebreid, zodat het weer een capaciteit heeft die bij het bijbehorende gebied (Noordoostpolder en Urk) past. Met rondleidingen en waterproefjes kwamen jong en oud te weten wat er allemaal in ons afvalwater drijft en hoe het waterschap het afvalwater nu én in de toekomst zuivert. Naast de informatie over de zuivering kregen belangstellenden ook informatie over de aanpassingen van het watersysteem rond Tollebeek, zoals het nieuw aan te leggen gemaal vlakbij de Tollebekerweg.

Gemaal Smeenge

Op gemaal Smeenge kregen geïnteresseerden een rondleiding. Dit gemaal is het meest zuidelijk gelegen gemaal van de Noordoostpolder nabij Kraggenburg. Het gemaal zorgt ervoor dat we in de Noordoostpolder droge voeten kunnen houden.

Waterschap Zuiderzeeland organiseert jaarlijks de open dag, om zijn werkzaamheden op het gebied van veiligheid, voldoende water en schoon water te laten zien.

Een groep bezoekers krijgen een rondleiding over de afvalwaterzuivering in Tollebeek

Bezoekers krijgen uitleg hoe gemaal Smeenge werkt.

Een kleine bezoeker wordt geschminkt tussen de informatiekramen op AWZI in Tollebeek

© Waterschap Zuiderzeeland

-