Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa


Heilig huisje op het Ballooërveld onthult

Liefhebbers van natuur, rust en stilte vinden op het Ballooërveld wat zij zoeken. In het jaar van Cultuurlijk Aa en Hunze lokt het kunstproject 'Ballookunst'oop kunstliefhebbers naar dit mooie gebied. Op zaterdag 14 mei vond de onthulling plaats van Het Heilig Huisje op het Ballooërveld.

Schapen grazen al eeuwenlang op het Ballooërveld. In de loop der eeuwen heeft het gebied een ander aanzien gekregen. Het was zelfs een periode militair oefenterrein. Sinds 2010 is Staatsbosbeheer bezig de 'grote stille heide' als onderdeel van het typisch Drentse esdorpenlandschap weer zichtbaar en beleefbaar te maken voor de bezoekers. Hiervoor is een Inrichtings- en beheerplan Ballooërveld opgesteld. De uitvoering van dit plan wordt begeleid met een kunstproject dat het hele jaar doorloopt. Er komen kunstwerken in het landschap, installaties waarvoor ook de natuurlijke materialen uit de omgeving gebruikt worden.

"Het begin is er al", vertelt Marianne Duinkerken, voorzitter Stichting Ballookunst. "Op de plek waar vroeger de opstelplaats was voor militairen, staat het Heilige huisje, een ontwerp van beeldend kunstenaar Hendrik Koomen. De wanden zijn gemaakt van de bomen die gekapt werden voor de herinrichting, het dak is van plaggen. Aan de buitenkant zijn zes nissen. Wie wil kan hier iets moois achterlaten: een kunstwerk, een gedicht of een willekeurig voorwerp. En wie het wil hebben, mag het meenemen. Daarmee is het huisje een mooie plek om te zijn en ook een plek waar je een ander iets kunt schenken."

Voor meer informatie zie:

www.ballookunst.nl

Website van Cultuurlijk Aa & Hunze
Share