Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nieuwegein, 4 april 2011

Cursus BeweegKuur Instructeur in Amersfoort

ROC ASA in Amersfoort organiseert in samenwerking met Sportservice Midden Nederland de cursus BeweegKuur Instructeur. Deze driedaagse wordt gegeven op zaterdag 16 en 23 april van 9.30 tot 16.00 uur en op zaterdag 14 mei (toets- en diploma-uitreiking) aan de Sportacademie Amersfoort/Fit Academie Bokkeduinen. Opgeven kan bij Femy Niezen, e-mail: f.niezen@asa.nl of telefoon: 033-4225000, met opgave van NAW-gegevens en e-mailadres. Meer informatie is te vinden via de banner 'BeweegKuur' op www.sportservicemiddennederland.nl.

Voor wie
De cursus is bedoeld voor trainer/coaches, sport- en bewegingsleiders, fitnessinstructeurs, leiders sportief wandelen en/of nordic walking met een niveau 3 diploma of ander diploma, met voldoende relevante werkervaring. Het is van belang voor het behalen van het certificaat dat de deelnemers een EHBO- of gelijkwaardig diploma hebben.

Kosten
De cursuskosten bedragen bij het voldoende afronden van de cursus en het bijwonen van alle lessen 75 euro. Normaal gesproken is het bedrag 200 euro, maar na het voldoen van bovenstaande eisen wordt daarvan 125 euro gesubsidieerd. Cursisten die het certificaat behalen, worden opgenomen in het kwaliteitsregister van de Beweegkuur.

BeweegKuur
Het doel van de BeweegKuur is mensen met (een hoog risico op) Obesitas en diabetestype te ondersteunen op het gebied van met name bewegen en voeding. Deelnemers worden begeleid richting een actieve en gezonde leefstijl. In eerste instantie vanuit de eerstelijnszorg door een multidisciplinair team dat bestaat uit onder anderen een huisarts, leefstijladviseur, diëtist en een fysiotherapeut. In het vervolgtraject beweegt de 'patiënt' bij voorkeur onder begeleiding van een BeweegKuur-instructeur, welke wordt opgenomen in het kwaliteitsregister BeweegKuur. Op deze wijze kan de leefstijladviseur de sporters door laten stromen naar gekwalificeerde sport- en beweegprofessionals.

---------------------EINDE PERSBERICHT--------------------

Noot aan de redactie (