Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

11 april 2011

Zomerse sferen op vroege Big Rivers Cuise

Een totaal vernieuwde "Big Rivers Cruise" zal dit jaar niet tijdens het festival, maar ruim ervoor worden gehouden. Op 14 mei aanstaande zal rondvaartboot de Tourmalijn uitvaren naar Rotterdam en terug.

Festivaldirecteur Bas de Zwart: "We willen het hele festival een kleine onderhoudsbeurt geven en zo ook de Cruise. Voorheen was dit de Bluescruise, maar dit dekte allang niet meer de lading van het festival. We zijn een breed festival voor zowel jong als oud. Dat willen we graag laten zien tijdens de Cruise. Door een samenwerking met sponsor Postillion Hotel zijn we in de gelegenheid gesteld een aantrekkelijke programmering te brengen die volgens ons voor een groter publiek aantrekkelijk is. We zijn er dan ook heel trots op dat we er in geslaagd zijn publiekstrekker Mungo Jerry vast te leggen. Hij had in de jaren 70 een wereld hit met "In the Summertime". Hierna nog meer verschillende hits waaronder "Allright, allright". Hij maakt nog steeds live muziek met een geweldige band. Het leuke is dat In the Summertime van oorsprong als blues song is geschreven. Tijdens de opnames in de studio, toen de meligheid toesloeg, werd het eens op een vrolijke manier gespeeld en zo ontstond deze giga grote hit", aldus een lachende de Zwart.

Big Rivers programmeert ook veel ska muziek. Een van de topbands uit dit circuit zijn de Toasters. Zij speelden tijdens Big Rivers 2008 het Scheffersplein helemaal plat. The Toasters zijn in de maand mei in Europa en we hebben deze superband vastgelegd. Het programma wordt verder aangevuld met Tommy Ebben & The Small Town Villains, Too Hip For The Room & Tineke Schoenmaker, Blues Lee (BE), Duprix en Samball DJ's.

Kaarten zijn vanaf heden verkrijgbaar bij Velvet aan de Vriesestraat 110 in Dordrecht en verder via de website van het Big Rivers Festival www.bigrivers.nl. Voor diegenen die van ver komen wordt er door Postillion Hotels een mooi arrangement samengesteld waarbij de bezoeker naast een bezoek aan de Cruise overnacht in het hotel. Voor meer informatie: www.bigrivers.nl of telefonisch 078-6144182.

Einde Persbericht

----------
MEER INFORMATIE:
WWW.BIGRIVERS.NL

----------