Ingezonden persbericht


Agora, zaterdag 14 mei 20.15 uur
Groot cabarettalent Daniël Arends in Agora

Komt u voor gevoelige liedjes, onschuldige sketches en een moralistisch einde? Dan bent u aan het verkeerde adres. In 'Blessuretijd' hekelt Daniël Arends dat we alles volgens het boekje doen. Naar school gaan, studeren, werken en met kerst naar de schoonfamilie. Alles om de lieve vrede te bewaren. Maar wat gebeurt er als we die lieve vrede de oorlog verklaren? Wie houdt zich dan nog staande? Daniël Arends is 'een nieuw talent dat met groot gemak op het podium staat' (NRC). Na zijn opleiding aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam sloot hij zich aan bij Comedytrain en ontpopte zich tot één van de grote nieuwe talenten in Toomler. Gewapend met een vlijmscherpe tong, een op bizarre wijze toch sympathieke dosis arrogantie en een meesterlijke timing. Daniël won de Jury- en de Publieksprijs op Cameretten 2006 en werd met zijn tweede show 'Geen Excuses' genomineerd voor Neerlands Hoop, de prestigieuze prijs voor nieuw cabarettalent. Op zaterdag 14 mei is Daniël Arends met zijn derd e programma 'Blessuretijd' in Agora te zien.

Kaarten zijn te bestellen via de website: www.agora-lelystad.nl, aan de theaterkassa (Agorabaan 12) van ma t/m za van 14.00 - 17.00 uur, of telefonisch op: 0320 - 239239.

Agora, zaterdag 14 mei 20.30 uur
Frédérique Spigt ontroert met 'Alles is vreemd'

Frédérique Spigt gaf in haar vorige tour 'Alles, the best of Spigt' een breed beeld van haar repertoire. Maar er is meer en daarom komt zij met het vervolg 'Alles is vreemd'. De muziek staat zoals altijd centraal en Frédérique wordt weer bijgestaan door haar vaste bandleden Jan van der Meij (gitaar) en Hein Offermans (bas). Ook de virtuoze bandeonist/accordeonist Gwen Cresens heeft zich gelukkig opnieuw bij hen aangesloten. Hij maakt met zijn spel het beeld compleet en geeft 'Alles is vreemd' een Franstalig vleugje. Liedjes zoals 'Monsieur et mad'moiselle' en 'Heel even' worden ten gehore gebracht. Ook 'Vreemd', 'Isis', 'Mans genoeg' en vele andere favorieten ontbreken niet in dit muzikale overzicht van Frédérique. Daarnaast vormen de door haar zelf geschilderde glasplaten die geprojecteerd worden, het decor van de voorstelling en plaatsen elk nummer in het juiste perspectief met een passende sfeer. Een prachtige, ontroerende voorstelling over verlangen, dood en de liefde; een wa re troost voor de medemens.

Kaarten zijn te bestellen via de website: www.agora-lelystad.nl, aan de theaterkassa (Agorabaan 12) van ma t/m za van 14.00 - 17.00 uur, of telefonisch op: 0320 - 239239.

Agora, woensdag 18 mei 19.00 uur
Introdans brengt topballet voor de jeugd (6+)

Introdans Ensemble voor de Jeugd presenteerde in 2006 voor de eerste keer een compleet programma met werken van de wereldberoemde choreograaf Jirí Kylián. De voorstelling werd door de VSCD jeugdtheater- en concertjury bekroond met de prestigieuze Zilveren Krekel voor meest indrukwekkende productie. 'KYLIAN4KIDS' trok volle zalen in binnen- en buitenland. In heel Europa is er geen vergelijkbaar gezelschap dat moderne balletvoorstellingen voor kinderen presenteert. Introdans Ensemble voor de Jeugd presenteert in 'KYLIAN4KIDS2' vier zeer verschillende pareltjes uit de schatkist van dansgrootmeester Jirí Kylián: het fascinerend ritmische 'Stamping Ground', het prachtig lyrische 'Evening Songs' en het dolkomisch surrealistische 'Sechs Tänze'. Het enthousiaste en gedreven danserstableau voert voor het eerst het spannende 'Indigo Rose' uit, in een waanzinnig decor. Het aanstekelijke dansplezier van Introdans garandeert het publiek een dansbelevenis met een topdansgezelschap. Puur geniete n van topdans voor jong en oud!

Kaarten zijn te bestellen via de website: www.agora-lelystad.nl, aan de theaterkassa (Agorabaan 12) van ma t/m za van 14.00 - 17.00 uur, of telefonisch op: 0320 - 239239.

Agora, vrijdag 20 mei 20.15 uur
Hilarische show van Het Groot Niet te Vermijden

Meer dan twintig jaar groot en niet te vermijden: Het Groot Niet Te Vermijden. Het theatermuziekgezelschap begon in 1985 als een theatraal uitgevallen amusementsbandje. Twintig jaar en tien succesvolle shows later werkt het recept van Het Groot Niet Te Vermijden nog steeds. Ook de elfde show van de vijf muzikale clowns - vorig jaar ook te bewonderen in Agora - is een tot in de perfectie uitgewerkte en uitgevoerde bonte avond. Het publiek komt weer ogen en oren tekort. Absurde sketches, maar vooral veel uitmuntend gezongen en gespeelde liedjes bepalen het karakter van hun show 'Long Way Home'. Met Louis Kockelmann als mafste van het stel, wisselen Peter Tinke, Jochem Kroon, Martin Bakker en Sjoerd Plak net zo snel van instrument als van kostuum. Het Groot Niet Te Vermijden grossiert wederom in meligheid in het kwadraat. De clou's zie je soms al van mijlen ver aankomen en toch is het lachen geblazen.

Kaarten zijn te bestellen via de website: www.agora-lelystad.nl, aan de theaterkassa (Agorabaan 12) van ma t/m za van 14.00 - 17.00 uur, of telefonisch op: 0320 - 239239.

Surinaamse cabaretier Wesje verongelukt

De Surinaamse stand-up comedian Stephen 'Wesje' Westmaas (39 is zaterdag 23 april 2011 samen met zijn neef, hiphopdanser Marlon 'Turbo' Stuart, om het leven gekomen bij een auto-ongeluk. De twee sterren raakten na een klapband van hun auto van de weg en in een sloot. Ze waren op slag dood.

Westmaas en Stuart waren op weg naar een optreden in Nickerie. Het ongeluk gebeurde in de buurt van Coppenamepunt. De vrouw en het tweejarige zoontje van Westmaas en een danser die ook in de auto zaten waren in het ziekenhuis opgenomen, maar zijn inmiddels weer thuis.

Wesje geldt als één van de grootste sterren van Suriname. Hij werd vorig jaar zelfs gekozen tot Surinamer van het jaar. In Suriname is geschokt op het nieuws gereageerd.

Ook in Nederland is Wesje bekend en zeer geliefd in de Surinaamse gemeenschap. Door sommigen werd hij wel de Surinaamse Najib Amhali genoemd. Vorig jaar had Wesje zijn eerste tour, 'Wes for Pres', in Nederland en was zijn première in Agora. Volgende maand stond een nieuwe tour gepland en op zaterdag 21 mei zou Wesje in Lelystad komen.

Wesje heeft onlangs nog laten weten hoe speciaal hij het in Lelystad heeft gehad met de première van 'Wes for Pres' en dat hij veel zin had om weer terug te komen.

"We pakken nog even Nickerie voor we naar Nederland gaan," zei Wesje onlangs nog op de radio.

Mensen die reeds in het bezit zijn van kaarten voor de voorstelling van Wesje, worden persoonlijk op de hoogte gebracht.



Ingezonden persbericht