Gemeente Nuenen


Automotive Week 2011 toont innovaties in mobiliteit

Van 14-22 mei 2011 vindt in de Brainport-regio rond Eindhoven en Helmond de Automotive Week 2011 plaats. De Brainport-regio is een week lang het internationale podium voor de nieuwste technologische ontwikkelingen in de automotive sector.

Toonaangevende partijen bundelen krachten

Van 14-22 mei 2011 vindt in de Brainport-regio rond Eindhoven en Helmond de Automotive Week 2011 plaats. Met het thema Building the future in mobility is de Brainport-regio een week lang het internationale podium voor de nieuwste technologische ontwikkelingen in de automotive sector. Zowel internationale professionals als een breed publiek krijgen van samenwerkende bedrijven, kennisinstellingen en overheden een blik in de smaakmakende Nederlandse keuken van innovaties in automotive technologie en slimme mobiliteit. Voor deze week hebben toonaangevende partijen als High Tech Automotive Campus, SPITS, HTAS, ATC en TNO hun krachten gebundeld.

Â

Voorproefje van de nabije toekomst

Tijdens de Automotive Week krijgen bezoekers met tal van evenementen een voorproefje van de nabije toekomst van automobiliteit. Bijzondere start vormen de experimenten en een internationale wedstrijd (Grand Cooperative Driving Challenge) op het gebied van coöperatieve systemen op de snelweg A270, (die speciaal voor dit evenement een weekend wordt afgesloten voor verkeer). Het 8th International Automotive Congress over Smart Mobility en Future Powertrains, de HTAS Battery Day 2011 over batterijtechnologie in elektrische autoâs, een Automotive DAY voor aankomende studenten en een Classic Car event maken eveneens deel uit van het afwisselende programma. Een totaaloverzicht van de activiteiten is te vinden op de website www.automotiveweek.nl.

Â

Nederland als jaarlijkse internationale showcase De Automotive Week 2011 is geen eenmalig evenement. Het kennisklimaat in Nederland werkt als katalysator voor nieuwe initiatieven op het gebied van slimme mobiliteit. Nederland zal deze nieuwe ontwikkelingen jaarlijks zichtbaar maken. Het ene jaar tijdens de Intertraffic in de RAI in Amsterdam, âs werelds toonaangevende vakbeurs voor infrastructuur en verkeersmanagement en het andere jaar tijdens de Automotive Week in de Brainport-regio.

Â

Deelnemende partijen

De Automotive Week 2011 wordt georganiseerd door Automotive Technology Centre (ATC), Grand Cooperative Driving Challenge (GCDC), High Tech Automotive Campus (HTACampus), HTAS Automotive Innovation Programme en Strategic Platform for Intelligent Transport Systems (SPITS) en wordt ondersteund door Beter Bereikbaar Zuidoost-Brabant, European Centre for Mobility Documentation (ECMD), gemeente Helmond, Intertraffic/RAI Amsterdam, ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, provincie Noord-Brabant, Samenwerkingsverband Regio Eindhoven en TNO.

Â

Meer informatie: www.automotiveweek.nl