Ingezonden persbericht


Presentatie boek 'Linschoten, verleden en heden van de historische kern in beeld'

Burgemeester Jansen ontvangt eerste exemplaar

Uit handen van de auteur Hans Knijff ontvangt burgemeester Jansen 14 mei 2011 het eerste exemplaar van het fotoboek 'Linschoten, verleden en heden van de historische kern in beeld'. De boekpresentatie vindt plaats in de bijpassend historische Opkamer in Het Wapen van Linschoten en Snelrewaard.

In 2001 stuitte Hans Knijff bij toeval op een serie dia's van Linschoten, daterend van eind jaren '50. Deze vondst heeft zijn interesse in de geschiedenis van het dorp aangewakkerd. Samen met Evert de Jong werd besloten de foto's niet enkel op een website te publiceren, maar ze te bundelen in een prachtig fotoboek. Een 60 pagina's tellend fotoboek is het resultaat van jarenlang beeld verzamelen. Oude foto's uit particuliere verzamelingen en prachtige ansichtkaarten van het oude dorp worden daarin getoond. Naast iedere oude weergave van het oude dorp, staat het dorp Linschoten anno nu afgebeeld. De verschillen tussen vroeger en nu, of het feit dat sommige plekken niet lijken te veranderen, staat in het boek 'Linschoten, verleden en heden van de historische kern in beeld' centraal.

Zaterdag 14 mei wordt het eerste exemplaar van het boek tijdens een korte presentatie aangeboden aan burgemeester Jansen. Het fotoboek 'Linschoten, verleden en heden van de historische kern in beeld' is voor ¤19,50 te koop bij de Wereldwinkel Linschoten of bij Hans Knijff, De Kolk 16 te Linschoten. Meer informatie over het boek is te vinden op www.linschoten.nu.




Ingezonden persbericht