Gemeente Amersfoort

PERSBERICHT

Amersfoort, 3 mei 2011
Nummer: 6

Feestelijke verkoopmanifestatie Laak 2

Op 14 mei 2011 organiseert Ontwikkelingsbedrijf Vathorst samen met ontwikkelaars het startfeest Laak 2. De komende jaren wordt in Vathorst, de nieuwbouwwijk in Amersfoort Noord, Laak 2 gebouwd. Een wijk waar het ruimtelijk en groen wonen is. Potentiële kopers en geïnteresseerden zijn op 14 mei van 11.00 tot 14.00 uur van harte welkom in het I-centrum van Vathorst, Veenslagen 2 in Amersfoort. Tijdens de verkoopmanifestatie wordt het aantrekkelijke en gevarieerde woningaanbod gepresenteerd. Alle betrokken woningontwikkelaars en makelaars van Vathorst zijn aanwezig om hun woningen en projecten van Laak 2 te tonen en vragen van bezoekers persoonlijk te beantwoorden. Eind 2011 wordt gestart met de bouw van Laak 2. Naar verwachting worden eind 2013 de eerste woningen opgeleverd. In Laak 2 komen zowel koop- als huurwoningen in verschillende prijscategorieën.

Deelgebied De Laak
Het nieuwe deelgebied Laak 2 heeft haar naam te danken aan de rivier De Laak en het feit dat dit het tweede plandeel is van de wijk De Laak. Laak 1 is inmiddels gerealiseerd: een moderne grachtenstad met stenen kades, haventjes en woningen aan het water. Laak 2 is een groener en speelser vervolg op dit concept. Singels met een oever, divers woningaanbod en ruimte voor bestaand groen en bestaande bebouwing. Individueel wonen in een kindvriendelijke omgeving.

Volop mogelijkheden
Dankzij Taskforce Wonen - een uniek samenwerkingsverband tussen de gemeente Amersfoort, ontwikkelaars en corporaties- zijn er aantrekkelijke financieringsmaatregelen getroffen. Voordelen die zowel gelden voor starters als voor doorstromers op de woningmarkt. Denk bijvoorbeeld aan de starterslening, verkoopcompensatie, koopgarantkorting en overbruggingsgarantie.

Voor meer informatie over Vathorst kijk op www.vathorst.nl