Stadsherstel Amsterdam


Persbericht Stadsherstels brouwerij de Prael te bezoeken tijdens Europese Kijkdagen

Waar: Oudezijds Voorburgwal 30 / Oudezijds Armsteeg

Wanneer: zaterdag 14 en zondag 15 mei 2011

Tijd: open: 13.00 - 17.00 uur (proeflokaal iss open tot 23.00 uur)

Entree: gratis

Wat gebeurt er precies met de subsidiegelden uit verschillende Europese programma's? Om te laten zien wat er met dat Europese geld gebeurt, zetten projecten in Noord-Holland en Amsterdam op 13, 14 en 15 mei hun deuren open voor publiek tijdens de landelijke Europese Kijkdagen.

Tijdens Europa Kijkdagen zijn in heel Nederland meer dan 100 projecten gratis toegankelijk voor het publiek. Belangstellenden kunnen 'om de hoek' projecten bezoeken en zelf zien hoe Europees geld in Nederland wordt besteed. Het gaat om leuke en boeiende projecten, waarin de EU samenwerkt met de Nederlandse overheid, het bedrijfsleven en kennisinstellingen aan de versterking van de economie.

Met Europese steun heeft Stadsherstel Amsterdam een pand gerestaureerd en 6 bijzondere nieuwe pandjes gebouwd, de zogenaamde KLM panden, voor onder andere de ambachtelijke bierbrouwerij De Prael, met bierwinkel en proeflokaal. Wat de bierbrouwerij vooral bijzonder maakt, is dat er mensen werken met een langdurige psychiatrische handicap. Tijdens de opendag zijn er gratis rondwandelingen door de brouwerij met als afsluiting een eigen biertje.

In een van de KLM pandjes is een vestiging Yellow Bike, waar men een fiets kan huren om de andere locaties van de Europese Kijkdagen te bezoeken, zoals het fort Diemerdam. Een routebeschrijving is aanwezig. Op het fort Diemerdam is dit weekend een cultureel programma, zie www.stadsherstel.nl.

Stadsherstel Amsterdam NV
Stadsherstel Amsterdam (opgericht in 1956) is de grootste restaurerende organisatie van Nederland en zet zich in voor erfgoed, monumenten en cultuur. Stadsherstel is altijd op zoek naar de meest passende (her)bestemming van haar bezit, dat zij onderhoudt, beheert en verhuurt. De restauratieomzet bedraagt gemiddeld ¤ 10 miljoen per jaar. Stadsherstel is eigenaar van meer dan 500 panden in en rondom Amsterdam, variërend van woonhuizen tot kerken en industriële monumenten.

Een aantal bijzondere panden verhuurt Stadsherstel voor o.a. congressen, lezingen, concerten en huwelijksvoltrekkingen via haar afdeling Exploitatie. De Vereniging Vrienden, met meer dan 2500 leden, ondersteunt al meer dan 25 jaar de restauratiewerkzaamheden van Stadsherstel.


Noot voor de redactie,