Gemeente Sittard-Geleen


PERSBERICHT

Onder embargo tot moment van uitreiking

Speld van Verdienste voor Zef Lemmens uit Urmond

Sittard-Geleen, 12 mei 2011 - Burgemeester Sjraar Cox reikt op 14 meei om 22.30 uur in Theater de Karroessel in Geleen de Speld van Verdienste van de gemeente Sittard-Geleen uit aan Zef Lemmens, bestuurslid en regisseur bij Toneelgroep Kraonkel.

Zef Lemmens is al zestig jaar actief binnen de toneelwereld. Hij startte als vrijwilliger bij Toneelvereniging Lindenheuvel. Hij was een tijd lang lid van het Limburgs Toneel en legde zich met name toe op de regie. Hij volgde tal van cursussen bij bekende Limburgse regisseurs. In 1985 werd hij (bestuurs-)lid van Toneelgroep Kraonkel. Hij was verantwoordelijk voor de regie van menige uitvoering. Ook heeft hij veel toneelstukken vertaald in Gelaens dialect en heeft toneelstukken herschreven.

Bij gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de toneelgroep is er een speciale jubileumuitvoering onder regie en vertaling van de zilveren jubilaris Zef Lemmens.

Naast zijn inzet voor toneelgroep Kraonkel, zet hij zich al jaren in voor Theater de Karroessel, de Revue Auwt Gelaen en is hij ook nog vrijwilliger bij de Voedselbank Limburg.

U bent van harte welkom om deze uitreiking bij te wonen op zaterdag 14 mei in Theater Karroessel, Jupiterstraat 35 Geleen.