Jan Smit trakteert op beschuit met muisjes

Persbericht van SOS Kinderdorpen

Ambassadeurs van SOS Kinderdorpen feliciteren kersverse ouders in heel Nederland met de Dag van het Gezin

Amsterdam, 9 mei 2011 - Vanochtend kreeg de kraamafdeling van het Waterlandziekenhuis in Purmerend onverwacht bezoek. Jan Smit trakteerde er enkele kersverse ouders op beschuit met muisjes en feliciteerde hen met de geboorte van hun kindje. Op deze manier vraagt hij als ambassadeur van SOS Kinderdorpen aandacht voor de Dag van het Gezin, die aanstaande zondag 15 mei plaatsvindt. Aankomende week vieren ziekenhuizen over het hele land de Dag van het Gezin.

Jan Smit: "Het gezin is voor mij heel belangrijk. Nu ik zelf net vader ben, is dat gevoel alleen maar sterker geworden. Maar helaas zijn er ook kinderen voor wie een veilig en geborgen thuis helemaal niet vanzelfsprekend is. Zij hebben geen ouders of familieleden die voor hen kunnen zorgen." De Volendamse zanger zet zich al dertien jaar in voor SOS Kinderdorpen om ook deze kinderen een thuis te geven in een liefdevol gezin. "Op de Dag van het Gezin wil ik daarom met zoveel mogelijk mensen stil staan bij het belang van het gezin voor kinderen. Dat we met z'n allen vieren hoe bijzonder het is om op te kunnen groeien met familie om je heen," aldus Jan.

SOS ambassadeurs op kraambezoek
Ziekenhuizen in heel Nederland werken mee aan de actie. Ambassadeurs Daniëlle Oerlemans, Hans van Breukelen en vrijwilligers delen deze week beschuit met muisjes uit aan jonge gezinnen in onder andere Rotterdam, Utrecht, Eindhoven en Amsterdam. Ook geven zij de ouders een speciaal cadeaupakket voor hun pasgeboren kindje. De actie maakt onderdeel uit van de jaarlijkse campagne van SOS Kinderdorpen om zoveel mogelijk gezinnen in Nederland uit te nodigen om de 15de mei te vieren. Ouders en kinderen kunnen op www.dagvanhetgezin.nl tips en adviezen vinden om er samen een onvergetelijke dag van te maken.

Over de Dag van het Gezin
De 15de mei werd jaren geleden al door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Internationale Dag van het Gezin. Maar anders dan Vader- en Moederdag wordt deze dag in Nederland nauwelijks gevierd. De meeste Nederlanders zijn niet bekend met het bestaan ervan. Voor SOS Kinderdorpen is de Internationale Dag van het Gezin belangrijk: de internationale kinderhulporganisatie onderstreept het belang van een gezin voor kinderen die er alleen voor staan en wil 15 mei daarom op een positieve manier op de kaart zetten.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

*

Links:
http://www.soskinderdorpen.nl



Razende Robot Reporter