Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Steenbergen, 17 maart 2011

Brabantse Wal Dag
waar waarom en door wie
De gemeente Steenbergen organiseert namens de Streekorganisatie Brabantse Wal op 15 mei 2011 de Brabantse Wal Dag in de kern De Heen, bij Benedensas en bij Akkermans Leisure en Golf. Het evenement presenteert het landschappelijk en recreatieve aanbod van de Brabantse Wal en trekt elk jaar veel bezoekers. Anders dan voorgaande jaren vindt het evenement plaats in het voorjaar.

Als een van de deelnemende gemeenten organiseert Steenbergen de Brabantse Wal Dag (BWD) 2011. Vorige edities hebben de gemeenten Woensdrecht en Bergen op Zoom voor hun rekening genomen. De gemeente Steenbergen heeft gekozen om de BWD te houden in en om De Heen op drie verschillende locaties. Het grote voordeel hiervan is dat deze locaties uitermate voldoen aan de criteria van de Streekorganisatie Brabantse Wal en de samenwerking tussen de partners. De locaties zijn goed bereikbaar. Daarvoor zorgt de organisatie, die de voorbereiding hiervan in gang heeft gezet.

Elk jaar organiseert de Streekorganisatie de BWD in een festivalvorm om het mooie en de identiteit van de Brabantse Wal bij een breed publiek onder de aandacht te brengen. Het gaat om het toeristische, recreatieve en landschappelijke aanbod van de Brabantse Wal. Dat geldt zeker voor Benedensas. De gemeente Steenbergen neemt daarbij een bijzondere positie in. Bij de invulling van de dag betrekt de organisatie het water en het land dat in de gemeente Steenbergen rijkelijk aanwezig is. Veel activiteiten vinden daarom plaats op de overgang van het polderlandschap naar het water waar water en wal elkaar raken.

De organisatie van de BWD heeft inmiddels al met veel lokale en regionale organisaties, instellingen en bedrijven contact gehad, die willen meewerken om het eigene van de streek te promoten. Tijdens een bijeenkomst op woensdag 23 februari 2011 heeft de organisatie met 45 instellingen en bedrijven over de conceptinvulling van de dag gesproken. De



verdere uitwerking van streekgebonden activiteiten vindt op dit moment plaats en ziet er veelbelovend uit. Het gaat om activiteiten over natuur, cultuur, streekproducten en recreatie.

Vrijwilligers Een evenement als de Brabantse Wal Dag kan de Streekorganisatie niet zonder vrijwilligers organiseren. De gemeente Steenbergen heeft hiervoor zelf een vrijwilligster aangetrokken. De gemeente wil graag in contact komen met meer vrijwilligers. Zij kunnen zich hiervoor aanmelden bij Lia Vlietland, tel. 14 0167, bij voorkeur via e-mail l.vlietland@gemeente-steenbergen.nl. Ter voorbereiding op de BWD vindt er een afstemmingsbijeenkomst plaats over de inzet van de vrijwilligers.

Cultureel podium Er is met name Voor artiesten/muziekgroepen van de Brabantse Wal bestaat nog steeds de mogelijkheid om zichzelf deze dag te presenteren aan het publiek. Artiesten/muziekgroepen ­ uit de deelnemende gemeenten ­ die van deze mogelijkheid gebruik willen maken kunnen zich tot uiterlijk 29 maart 2011 aanmelden bij de gemeente Steenbergen, Paul van de Sande, tel. 14 0167, e-mail p.vandesande@gemeentesteenbergen.nl.

EINDE PERSBERICHT






---- --