Vijf hogescholen en iMMovator organiseren Media Future Week in Almere

Persbericht van iMMovator

Hilversum, 28 maart 2011 - Van 16 tot en met 19 mei vindt de eerste Media Future Week plaats. Studenten, lectoren en docenten van maar liefst vijf media- en entertainmentopleidingen komen samen in het WTC Alnovum in Almere om zich te verdiepen in de toekomst van (cross)media. Het is een interactief vierdaags programma waarin studenten en docenten in multidisciplinaire teams een case uitwerken.

De Media Future Week is een initiatief van iMMovator Cross Media Network, in samenwerking met de gemeente Almere, de Hogeschool Utrecht (HU), Hogeschool Rotterdam (HR), Saxion, Noordelijk Hogeschool Leeuwarden (NHL) en Windesheim Flevoland. Doel van de Media Future Week is om de relatie tussen onderwijs- en kennisinstellingen en de media-industrie te verstevigen. 'We vinden het belangrijk om de deelnemers in contact te brengen met belangrijke spelers in het mediaveld, die ze anders nooit zouden ontmoeten', zegt coördinator Frank Visser van iMMovator Crossmedia Network. 'Daarom bieden we hen een exclusief programma, met toonaangevende sprekers uit zowel de Nederlandse als de buitenlandse media-industrie'.

De vijf hogescholen selecteren de beste studenten en docenten die deelnemen aan de Media Future Week. Voor meer informatie kunnen deelnemers terecht op Hyves, Facebook en Twitter. Ook is er een website (www.mediafutureweek.nl), waarop het laatste nieuws over de Media Future Week te vinden is. Deze website biedt deelnemers tevens de mogelijkheid om aan te geven welke sprekers zij zelf in de Media Future Week zou willen zien.

Via deze sociale media werd ook een logocontest uitgeschreven voor de Media Future Week. Studenten stuurden massaal hun logovoorstellen in (152 in totaal!) en er kon online gestemd worden voor het favoriete logo. De jurybeoordeling en de bezoekersbeoordelingen werden gecombineerd en zo kwam het logo van Walter Tille van Hogeschool Rotterdam als winnaar uit de bus. Als winnaar van de MFW logocontest ontvangt Walter een iPad2!

De Media Future Week is onderdeel van iMMovator Academy, een initiatief van iMMovator om samenwerking tussen kennisinstellingen, onderwijs en bedrijfsleven sectoraal tot stand te brengen en verder te professionaliseren.

Links:
http://www.mediafutureweek.nl



Razende Robot Reporter