Universiteit Twente

Cultuur: Marcel Worms - Meer Mompou

16 mei 2011 Tijd: 12:35 - 13:35

Pianist Marcel Worms presenteerde in Broodje Cultuur al eens 'Música Callada', het magnum opus van de Catalaanse componist Federico Mompou (1893 - 1987). Ruim 20 jaar na Mompou's dood werd in Barcelona een grote hoeveelheid onbekende pianomuziek van zijn hand gevonden. Marcel Worms bracht deze muziek in 2009 als eerste uit op CD en laat u op dit concert een bloemlezing horen.

Het is vooral vroeg werk van Mompou, die op jonge leeftijd reeds zijn stijl blijkt te hebben gevonden: mystiek, sober, bijzonder van harmonie en - ook al zijn de invloeden van Debussy en Fauré onmiskenbaar - volstrekt uniek.

De NRC over de CD 'Federico Mompou - Unpublished works for piano': 'Hij speelt ze met een schilderachtige klank en een bezielde intimiteit'.

Let op: In mei vinden in principe alle Broodjes Cultuur plaats in het Openluchttheater van de Universiteit Twente (volg nr. 56). Het weer moet natuurlijk wel mee werken. Bij slecht weer gaan we naar binnen. Dat vermelden we dan maandagmorgen op de website én in een extra cultuurmail. Geen bericht is Broodje Buiten!

Deze voorstelling begint om 12.35 en is geprogrammeerd in het kader van Broodje Cultuur: elke maandag in de middagpauze een voorstelling. Voor meer informatie zie: www.cultuur.utwente.nl / 053-489 8002.