Gemeente Winterswijk

Evenementen in Winterswijk: goed geregeld!


2 mei 2011
De gemeente Winterswijk organiseert op maandag 16 mei aanstaande weer een speciale informatieavond over de organisatie van evenementen. Het thema is: `Evenementen in Winterswijk: goed geregeld!'. De avond is vooral bedoeld voor besturen van verenigingen en organisaties die evenementen organiseren. Ook andere belangstellenden zijn van harte welkom.

Tijdens de informatieavond wordt dit keer vooral aandacht besteed aan het nieuwe evenementenbeleid. Voor steeds meer evenementen gelden alleen nog maar algemene voorschriften. Een vergunning hoeft vaak niet meer te worden aangevraagd. Ook komt de planning en afstemming van evenementen en de rol die de Stichting Winterswijk Marketing hierin

kan vervullen aan bod.

De politie gaat in op de inzet van verkeersregelaars bij evenementen. Wanneer moeten deze worden ingezet en aan welke eisen moeten zij voldoen? Verder wordt aandacht besteed aan de collectieve vrijwilligersverzekering. Tijdens deze avond kunnen vragen worden gesteld over andere zaken waarmee bij het organiseren van een evenement rekening moet worden gehouden.

Locatie

De bijeenkomst vindt plaats op maandag 16 mei 2011, van 20.00 tot 22.00 uur, in het gemeentekantoor aan de Stationsstraat 25. De ruimte is open vanaf 19.30 uur.

Aanmelding

Heeft u belangstelling en wilt u meer weten over de regelgeving voor evenementen? Dan bent u van harte welkom op deze informatieavond. Wel verzoeken wij u om u voor donderdag 12 mei aanstaande op te geven onder vermelding van het aantal personen dat de bijeenkomst zal bijwonen. Dit kan telefonisch bij mevrouw H. te Kulve op nummer (0543) 543 543 of via e-mail hkulve@winterswijk.nl.