Unie van Waterschappen

ICID Waterconferentie

Het Nederlands comité voor Irrigatie en Drainage organiseert deze 25ste ICID European Regional Conference van 16 tot en met 20 mei 2011 in Martini Plaza in Groningen.

Het gaat om de internationale uitwisseling van recente inzichten over de ontwikkeling in de Europese Delta's met zeker uitstappen naar andere continenten. De praktische kant van het samenspel tussen landgebruik en waterbeheer staat centraal. Wat kunnen we van elkaar leren om daar uitgekiend mee om te gaan? De conferentie sluit af met een advies richting het World Water Forum van 12 - 17 maart 2012 in Marseille. De kennis en inzichten die tijdens de conferentie zijn gedeeld en ontstaan vormen de basis voor dit advies. Het gaat om een vijfdaagse conferentie waarbij de focus per dag verschilt. Dit maakt het mogelijk om te kiezen voor een of meerdere dagen aan de conferentie deel te nemen. In de kaders is per dag het thema en programma opgenomen.

Van over de hele wereld zijn experts aanwezig. Een groep van coming professionals wordt uitgenodigd hun kijk te geven op wat tijdens de conferentie besproken wordt. Ze nemen actief deel aan het programma. Zo wordt de uitwisseling gestimuleerd tussen ervaren en geroutineerde experts en de nieuwsgierige en onbevangen jongere generatie.