Gemeente Anna Paulowna

Onthulling opvallende verkeersborden op plein bij De Ontmoeting

Leerlingen van basisschool De Sluis zijn creatief. Dat blijkt wel uit de verkeersborden die zij ontwierpen. Vijf borden worden maandag 16 mei onthuld. Vlakbij hun school op het plein aan De Verwachting.

Er is nogal wat te doen geweest over de verkeersveiligheid op het voorplein van De Ontmoeting. Wethouder Fijko van der Laan heeft enkele maanden terug een petitie ontvangen van bezorgde kinderen en ouders van basisscholen De Sluis en de Regenboog. Het ontbreken van duidelijke geleiding op het plein, wat volgens het Shared Space-concept is vormgegeven, maakte dat kinderen zich vaak onzeker en onveilig voelden op het plein.

Â

Oplossingen
Na onderzoek bleek dat in werkelijkheid veel ouders zich ook onveilig gedroegen, doordat ze zich niet aan de maximale snelheid of algemene verkeersregels hielden. Naar aanleiding daarvan is een werkgroep opgericht met mensen vanuit de gemeente, verkeersouders van de scholen en Veilig Verkeer Nederland. Die werkgroep heeft gewerkt aan oplossingen voor een veiligere beleving van het voorplein, zonder afbreuk te doen aan het Shared Space-concept. Naast de geplaatste obstakels is er gecommuniceerd naar ouders over hun rijgedrag en hebben kinderen van De Sluis zelf vijf verkeersborden ontworpen die de gemeente heeft geproduceerd en geplaatst.

Â

Onthulling
Met deze borden vraagt de kwetsbare groep op hun eigen, leuke manier aan de gebruikers van het plein om rekening met ze te houden en het gedrag aan te passen. Op 16 mei worden de borden officieel onthuld door de kinderen zelf. Verzamelen om 9.30 uur in De Ontmoeting aan De Verwachting 1 in Anna Paulowna.