Gemeente Rotterdam

onderhoudsbeurt voor twee rotterdamse wegen

10 mei 2011 | Gemeentewerken | persbericht

Op 16 mei 2011 start Gemeentewerken met werkzaamheden aan twee intensief gebruikte wegen; de Goudsesingel en de Matlingeweg.

Goudsesingel
Op de Goudsesingel worden de riolering, de trambanen en het asfalt vernieuwd. Ook wordt de bestrating weer netjes gelegd. Door de verhoging van de tramhaltes kunnen reizigers makkelijker in- en uitstappen. Vanwege deze werkzaamheden is de Goudsesingel tot eind oktober deels afgesloten voor verkeer. Tram 7 en 8 rijden vanwege de werkzaamheden andere routes. Tijdens de eerste fase van de werkzaamheden is de weg van 16 mei tot eind augustus tussen de Mariniersweg en het Oostplein in beide richtingen afgesloten voor het verkeer. De parallelweg aan de noordzijde van de Goudsesingel is wel bereikbaar voor bestemmingsverkeer. Vanaf de Vondelweg kan verkeer niet richting het Pompenburg rijden. De kruising met de Vondelweg en Mariniersweg blijft toegankelijk voor het verkeer.

Matlingeweg
De Matlingeweg, de doorgaande route vanaf de A13 richting de bedrijventerreinen Rotterdam Noordwest en Spaanse Polder, is vorig jaar november al deels opgehoogd. De kruising met de Corkstraat en de Hongkongstraat en de naastgelegen kruising Corkstraat met de parallelweg Stuttgartstraat worden aangepakt. Door het ophogen van de weg en het fietspad op deze kruisingen blijven er geen plassen meer op de weg staan en behoort de wateroverlast op de Matlingeweg tot het verleden. De Matlingeweg is ter hoogte van de kruising Corkstraat/Hongkongstraat tussen 16 mei na 9.00 uur tot 2 juni 6.00 uur afgesloten voor verkeer. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via bedrijventerrein NoordWest.

Gemeentewerken Rotterdam, sinds 1855
Buien opvangen met groene daken en gevels, verkeerspleinen opnieuw inrichten en de monumentale begraafplaats Crooswijk beheren: Gemeentewerken Rotterdam doet het. En meer. Zo doen medewerkers al vijftig jaar archeologisch onderzoek. Maar werken ze als technisch geweten van de stad net zo goed aan de bouw van het nieuwe Centraal Station. Gemeentewerken zorgt ook dagelijks voor de bruggen, tunnels, wegen, (energiezuinige) verlichting en de duizenden bomen van Rotterdam. Zo krijgt de stad vorm en blijft ze in vorm, al 155 jaar.