Gemeente Lingewaal


Denk mee over onderwijs, sport en cultuur!

Eind december stopt de BOS-Impuls af en dat zou betekenen dat er diverse sportactiviteiten (sportlessen op scholen, samenwerking school en sportvereniging, coördinatie clinics, straattennis, Lingewaalse Spelen, gymlessen etc.) niet meer door zouden kunnen gaan.

In plaats daarvan is besloten te investeringen in de combinatiefuncties (CF). De combinatiefunctie is een structurele functie waarbij een werknemer in dienst is bij één werkgever, maar voor meerdere sectoren (sport, jeugd, onderwijs en cultuur) werkt. Deze functie verbindt het onderwijs met de jeugd-, sport- en cultuursector. Hiermee wordt de kracht van onderwijs, jeugd, sport en cultuur vergroot door elkaars kwaliteiten te benutten.

Op maandag 16 mei vanaf 19.00 uur wordt in samenwerking met de Gelderse Sport Federatie en Edu-Art een startbijeenkomst op het gemeentehuis georganiseerd om de organisaties die werkzaam zijn op het gebied van onderwijs, jeugd, sport en cultuur, het woord te geven over de invulling van deze functie. De kaders zijn geschetst maar de invulling is nog helemaal open.
Â
Het programma ziet er als volgt uit:
19.00 uur Ontvangst
19.30 uur Opening
19.45 uur Informatie over de âImpuls brede scholen, sport en cultuurâ

20.30 uur Discussie in groepen over mogelijke doelen, resultaten, activiteiten en profiel van de combinatiefunctionaris 21.30 uur Plenaire terugkoppeling
22.00 uur Einde

Tijdens deze bijeenkomst geeft de Gelderse Sport Federatie informatie over de Impuls brede scholen, sport en cultuur. U krijgt informatie over de (meerwaarde van een) combinatiefunctie met behulp van concrete praktijkvoorbeelden. Ook worden de mogelijke rollen van de gemeente en de lokale organisaties besproken.

Wij nodigen u van harte uit voor deze bijeenkomst, want uw inbreng en kennis is belangrijk voor het succes van deze nieuwe functie! Â