Rijksvoorlichtingsdienst


Noot voor redacties

Persuitnodiging: Oplevering Spoedaanpak met resultaat

Versnelling, filedruk en economische besparing

Op maandag 16 mei wordt de Spoedaanpak Wegen opgeleverd aan de weggebruiker. In 2008 was de doelstelling van dit programma om in mei 2011 op dertig plaatsen versneld te zijn gestart met de aanleg van extra rij- of spitsstroken. Daarnaast zouden er tien projecten zijn opengesteld. Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu maakt komende maandag de balans op van deze doelstelling. Dan wordt ook duidelijk hoeveel de Spoedaanpak heeft bijgedragen aan de versnelling in aanleg van de projecten en vermindering van files. Tevens start en opent de minister de laatste trajecten van de Spoedaanpak Wegen samen met Guido van Woerkom van de ANWB en Alexander Sakkers van TLN.

"Poort naar Noord"

De afsluiting van het programma Spoedaanpak Wegen vindt plaats lang de A28 tussen Zwolle en Meppel, een van de Spoedaanpaktrajecten die maandag geopend worden. Deze vormt een belangrijke ontsluitingsader voor noord- en noordoost-Nederland. Met het verbreden van dit traject is een belangrijk fileknelpunt aangepakt en een grote verbetering van de bereikbaarheid van Noord-Nederland gerealiseerd ("De Poort naar Noord")

De media is van harte uitgenodigd aanwezig te zijn.

Media worden verzocht zich uiterlijk maandag 16 mei 12.00 uur te melden via loket pers en publiek Rijkswaterstaat, telefoon 026 - 368 8892 of e-mail don-voorlichting@rws.nl

Programma

Vanaf 15.15 uur Ontvangst op het terrein van Rijkswaterstaat, Ordelseweg 2, te Zwolle

15.45 - 16.30 uur Toespraken van:


· Melanie Schultz van Haegen, minister van Infrastructuur en Milieu


· Alexander Sakkers, Voorzitter TLN


· Guido van Woerkom, Hoofddirecteur ANWB

16.30 - 16.45 uur Openingshandeling en fotomoment

16.45 - 17.00 uur Persmoment

Routebeschrijving onder aan deze uitnodiging

Spoedaanpak

Nadat in 2007 de aanleg van wegen stokte door gecompliceerde regelgeving, is de Nederlandse regering de Spoedaanpak gestart. Deze maakte het mogelijk om op de dertig belangrijkste knelpunten versneld de wegen uit te breiden om zo de mobiliteit te verbeteren. De Spoedaanpak kenmerkt zich door eenvoudigere en snellere procedures, uiteraard met behoud van inspraakrecht van betrokkenen.

Noot voor redacties (

RVD Mediafeed