Gemeente Lingewaard


Aanpassing riolering Haalderen

In de week van 16 mei wordt er begonnen met rioleringswerkzaamheden in de Sallandstraat en de Biezenkampstraat (tussen het Mariaplein en de Sallandstraat) in Haalderen.

In de Sallandstraat wordt het bestaande riool vervangen, een hemelwaterriool aangelegd en worden de weg en de trottoirs hersteld met de bestaande bestratingsmaterialen. In het gedeelte van de Biezenkampstraat wordt eveneens het bestaande riool vervangen en een hemelwaterriool aangelegd. Hier worden de bestratingsmaterialen in de weg en het trottoir hersteld. De weg wordt ingericht als erfgebied (gelijk aan de Domakkerstraat tussen de Sallandstraat en de Pastoor van der Weijstraat).

Bereikbaarheid
De uitvoering van de werkzaamheden zal ongetwijfeld overlast met zich mee brengen. Om deze overlast te beperken worden tijdelijke verkeersmaatregelen ingesteld en worden waar nodig loopschotten aangebracht.

Het is de intentie om het werk in twee fasen uit te voeren. De eerste fase betreft het gedeelte van de Biezenkampstraat inclusief de kruising met de Sallandstraat / Domakkerstraat. De Sallandstraat wordt in de tweede fase aangepakt.

Zodra de werkzaamheden voor een woning (inrit) plaatsvinden is het niet mogelijk om dit perceel met de auto te bereiken. Wij vragen hiervoor uw begrip!

Tijdelijke verkeersmaatregelen
Eén van de verkeersmaatregelen die ingesteld worden is het tijdelijk opheffen van het éénrichtingsverkeer in de Domakkerstraat en de Pastoor van de Weijstraat tussen de Domakkerstraat en het Mariaplein. Omdat de rijbanen hier vrij smal zijn wordt in samenspraak met de aannemer geprobeerd het tijdelijk opheffen van het éénrichtingsverkeer zo kort mogelijk te laten plaatsvinden.

De hulpdiensten zijn door de gemeente op de hoogte gebracht van de werkzaamheden, zodat zij hier rekening mee kunnen houden bij eventuele meldingen.

Duur van de werkzaamheden
De totale uitvoeringstijd is geraamd op 12 weken wat inhoud dat het werk voor de bouwvak niet volledig afgerond kan worden. De gemeente en de aannemer hebben de intentie uitgesproken om de wegverhardingen toch voor de bouwvakantie grotendeels af te ronden, zodat deze weer bruikbaar zijn.

Vragen
Mocht u naar aanleiding van dit bericht vragen hebben dan kunt u contact opnemen met de afdeling Openbare Ruimte van de gemeente, bereikbaar via 026-3260111.

Voor de direct aanwonenden is een inloopavond georganiseerd en daarover zijn de inwoners inmiddels geïnformeerd.