Gemeente Purmerend

Servicepunt leren en werken Zaanstreek-Waterland

11 mei 2011

Alle informatie over leren en werken is voortaan te vinden op één locatie: Servicepunt Leren en Werken Zaanstreek-Waterland. Op maandag 16 mei openen wethouders Daan (Purmerend) en Visser (Zaanstad) om 16.00 uur de deuren van het servicepunt. Het servicepunt is gevestigd op Werkplein Zaanstreek, Rustenburg 125 in Zaandam. Hier bundelen de gemeenten Zaanstad en Purmerend, UWV WERKbedrijf, regionale onderwijsinstellingen, kenniscentra en de Kamer van Koophandel hun kennis en expertise voor `een leven lang leren'. Met deze inspanning willen zij de aansluiting tussen onderwijs en de regionale arbeidsmarkt verbeteren.

Ook digitaal

Het servicepunt is er voor werkgevers, werknemers en werkzoekenden uit de regio Zaanstreek-Waterland. Werkgevers kunnen er terecht voor advies over scholing en ontwikkeling van medewerkers en voor mogelijke financiële voordelen. Dit biedt uitkomst bij bijvoorbeeld doorstroming van personeel of bij personeelstekorten. Werkzoekenden en werknemers kunnen op basis van kennis en werkervaring vaak verkorte opleidingen volgen. Adviseurs van het servicepunt adviseren over de mogelijkheden.

Het servicepunt is ook digitaal te vinden op www.lerenenwerkenzw.nl.

Kennismaking

Voor de openingsbijeenkomst zijn werkgevers uitgenodigd om kennis te maken met de adviseurs van het servicepunt en om te ontdekken wat zij voor hen kunnen betekenen. Het servicepunt wordt aangestuurd door het Platform Arbeidsmarkt en Onderwijs Zaanstreek-Waterland. Het platform is in 2009 opgericht voor een betere afstemming tussen bedrijfsleven, onderwijs en overheid.