Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen

16 mei 2011

Kenniscafe:Verder met Kernenergie?

Locatie: De Balie Kleine-Gartmanplantsoen 10, Amsterdam Tijd: 20.00 uur

Kenniscafe:Verder met Kernenergie?

Kernenergie en kerncentrales zijn al jarenlang onderwerp van heftig debat. Verontruste burgers wijzen op worst case-scenarios en milieuorganisaties stellen dat kernafval nooit verdwijnt. Maar de producenten kunnen zich ook verheugen in veel positieve aandacht. Kernenergie leidt niet tot CO2-uitstoot en andere viezigheid en in verhouding tot andere vormen van energieopwekking zijn moderne kerncentrales behoorlijk veilig.

Sinds de problemen rondom de Fukushima-centrale in Japan laait het debat overal ter wereld weer op. Hoe veilig is kernenergie? Bouwen we nog nieuwe centrales? Houden we de huidige centrales open of moeten we snel op zoek naar andere vormen van energieopwekking?

Voor het KennisCafé tijd om de standpunten op een rij te zetten, de kosten en de baten te heroverwegen en een antwoord voor Nederland te formuleren.

Presentator Martijn van Calmthout (de Volkskrant) in gesprek met Jan Leen Kloosterman (TU Delft), Sjef Peeraer (directeur Atoomstroom), Peer de Rijk (Wise), Sabine Roeser (techniekfilosoof, TU Delft), Wim Turkenburg (Universiteit Utrecht).

Kaarten zijn te bestellen via : debalie.activetickets

Het KennisCafé is via livestream te volgen.U kunt daar ook oude afleveringen bekijken.

Organisatie

de Volkskrant, De Balie en science center NEMO, KNAW

Contactpersoon

De Balie
Tel. 020-5535100
E-mail: balie@balie.nl