Gemeente 's-Hertogenbosch

13-05-2011
Maandag 16 mei slotavond "Van wie bende gij d'r ene?"

Foto naats het graf In november hielden het Stadsarchief s-Hertogenbosch en Bibliotheek Den Bosch met veel succes de workshops Stamboomonderzoek en internet (in het Stadsarchief) en 'Familieverhalen schrijven (in de Bibliotheek). Dit gebeurde in het kader van het stamboomproject Van wie bende gij dr ene?

Afgelopen januari volgde de drukbezochte lezing van Prof.dr. Arnoud-Jan Bijsterveld.

Op maandag 16 mei sluiten wij het project Van wie bende gij dr ene? af met een gevarieerde bijeenkomst in de Koningszaal van het Koning Willem I College aan de Vlijmenseweg.

Tijdens deze avond wordt in diverse vormen op het thema familieverhalen ingegaan. Stadschroniqueur Eric Alink geeft in een voor deze gelegenheid gesproken column zijn visie op dit thema. Andere onderdelen zijn:

* de vertoning van de aangrijpende korte documentaire 'Naast het graf' van de jonge Bossche cineast Jef Monté
* de korte theatervoorstelling door studenten van het Koning Willem I College, en;

* de bekendmaking van de winnaars van de familieverhalenwedstrijd. Natuurlijk vragen we de winnaar of winnares het winnende verhaal voor te lezen.

Graag verwelkomen wij u op deze gratis toegankelijke avond. Wel is het noodzakelijk dat u zich aanmeldt via aanmelden@bibliotheekdenbosch.nl. Doe dit dan onder vermelding van 'slotavond' en zet uw naam, adres en telefoonnummer erbij.