Rijksvoorlichtingsdienst

Bezoek landbouwminister Aigner van Duitsland aan Nederland

Maandag 16 mei ontvangt staatssecretaris Henk Bleker van Economische zaken, Landbouw en Innovatie in Venlo de Duitse minister van Voeding, Landbouw en Consumentenbescherming, Ilse Aigner. Bleker en Aigner zullen het Floriadeterrein en het Scelta Institute, beiden in Venlo, bezoeken. Ook spreken ze over de toekomst van het Europees Landbouwbeleid.

Voor de pers is er gelegenheid beide bewindslieden vragen te stellen naar aanleiding van het gesprek en over het bezoek aan het floriadeterrein. Dit persmoment staat om 16.45u gerpland.

Vertegenwoordigers van de media die gebruik willen maken van deze mogelijkheid, wordt verzocht zich aan te melden bij:

Thijs van Son, woordvoerder ministerie van EL&I

070-3784513 / 06-20013685 / thijsvanson@minlnv.nl

Programma

13:00u Ontvangst van Minister Aigner

13:15u Gezamenlijke lunch

14:15u Bilateraal gesprek Staatssecretaris Bleker - Minister Aigner

15:30u Vertrek naar Floriade terrein

16:00u Aankomst Floriade terrein

Aansluitend een presentatie en rondleiding over het terrein

16:45u Persmoment: ingang Floriadeterrein: Heierkerkweg 1c

17:00u Vertrek naar Scelta Institute

17:15u Aankomst en ontvangst Scelta Institute

Aansluitend volgt een rondleiding door het bedrijf

18:30u Einde programma

Achtergrond Floriade en Scelta Institute

De Floriade is een tienjaarlijkse Wereld Tuinbouw Expo en is hét internationale platform voor innovaties in de tuinbouw sector en bedrijven in de sfeer van toelevering en logistiek. Op de Floriade 2012 in Venlo zijn bijna 40 landen vertegenwoordigd zijn en worden er 2 miljoen verwacht, waarvan 40% uit het buitenland, veelal Duitsland. Daarnaast maakt de Floriade 2012 onderdeel uit van Greenport Venlo en kan een extra impuls geven aan de economische versterking van de regio.

Het Scelta Institute streeft naar grensverleggend onderzoek op het gebied van gezondheid, veiligheid, smaak en innovatie waar gezondheidsexperts, voedseldeskundigen en creatieve koks samenwerken aan "de toekomst van eten". Men Naast de champignon-teelt en verwerking en productontwikkeling hebben ze ook de Kokkerelli - Kids University for Cooking opgericht voor bewustwording van kinderen om gezond met voedsel bezig te zijn.




RVD Mediafeed