Noordbrabants Museum digitaal geopend: De wereld van 't Moer

Persbericht van Noordbrabants Museum

Vanaf 16 mei 2011 sluit het Noordbrabants Museum tijdelijk zijn deuren: het museum wordt verbouwd en gaat eind 2012 weer open. Maar dat betekent niet dat er niets meer te beleven valt in dit hoekje van 's-Hertogenbosch! Zo zal vanaf 16 mei de vernieuwde website te bezoeken zijn, met een weblog, een virtuele rondgang door het toekomstige Museumkwartier én de eerste digitale tentoonstelling van het museum: De wereld van 't Moer.

Terwijl bovengronds wordt gesloopt en gebouwd, gaan ondergronds de geheime - virtuele - kelders van het museum open, 24 uur per dag, zeven dagen per week. In zijn eerste digitale tentoonstelling toont het museum de zompige wereld van 't Moer, bestaande uit een selectie getekende columns van beeldend kunstenaar, illustrator en grafisch vormgever Miesjel van Gerwen (Heeze 1950). De tekeningen zijn in een sprankelende en spannende digitale omgeving gevat door ontwerpbureau Studio Tween en de webdeveloppers van Istiecool.

Van Gerwen volgt in zijn getekende columns, die al 15 jaar in het Brabants Dagblad verschijnen, de Bossche actualiteit. Hoofdonderwerp van zijn strips vormen besluitenloze politici en klagende burgers in een politiek moeras ('t Moer) waarin zelden iets van de grond komt en je op niemands woorden kunt bouwen. De expositie is daarmee ook een terugblik op 15 jaar commentaar leveren op het Bossche politieke toneel.

Raadskelder, kroeg, straat en krochten
De zompige wereld uit de cartoons van Miesjel van Gerwen is vanaf 16 mei te betreden door een put in het plaveisel van het museumplein, op de homepage van het museum. Eenmaal in het ontvangsthol aangekomen, kan de virtuele bezoeker door diverse ruimtes dwalen: de raadskelder, de kroeg, de straat en de krochten. Iedere ruimte ademt een andere sfeer en bevat onverwachte wendingen en verrassingen. Stadschroniquer Eric Alink verzorgde op zijn heel eigen wijze de begeleidende teksten van de tentoonstelling.
Regelmatig zullen er nieuwe tekeningen te zien zijn.

De wereld van 't Moer is te zien vanaf 16 mei tot eind 2012, 24 uur per dag, zeven dagen per week, 365 dagen per jaar, via www.noordbrabantsmuseum.nl. Toegang gratis!
Ook via de website van het Brabants Dagblad kan 't Moer betreden worden. Kijk hiervoor op www.bd.nl.

Informatie over verbouwing
Naast de digitale tentoonstelling zal de nieuwe website veel informatie bieden over de aanstaande verbouwing. Op deze manier wordt het publiek op de hoogte gehouden van de voortgang, de toekomstplannen én de activiteiten die het museum in de periode van fysieke sluiting organiseert.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*
*

Links:
http://www.noordbrabantsmuseum.nl/



Razende Robot Reporter