Ingezonden persbericht


Nr. 113

Hilversum, woensdag 27 april 2011

VANAF 16 MEI ELKE WERKDAG KNEVEL & VAN DEN BRINK
Knevel en Van den Brink, vanaf 16 mei elke werkdag om 23.00 uur, Nederland 1

Andries Knevel en Tijs van den Brink presenteren vanaf maandag 16 mei voor het zesde seizoen hun late-night talkshow Knevel & Van den Brink. Elke avond voeren zij het tafelgesprek met gasten uit het nieuws van dat moment. Het actualiteitenprogramma kent een grote veelzijdigheid. Van pittige discussies en dieptegesprekken tot zichtbaar geroerde politici, het is de presentatoren niet vreemd. Dit seizoen zijn de heren twaalf weken te zien, drie weken langer dan vorig jaren.

In de talkshow Knevel & Van den Brink ontvangen Andries Knevel en Tijs van den Brink gasten uit de actualiteit, politiek, sport en cultuur. Ingrediënten van het programma zijn onder meer het gesprek van de dag en de laatste ontwikkelingen in de politiek. Ook hebben de presentatoren verdiepende gesprekken met gasten en persoonlijke gesprekken over ingrijpende gebeurtenissen in het leven van gewone mensen. Over de invulling van dit seizoen zegt Tijs: "Vorig jaar hadden we natuurlijk de Tweede Kamerverkiezingen. Dit jaar hebben we in ieder geval de verkiezing van de leden voor de Eerste Kamer. En natuurlijk de veertigste verjaardag van prinses Maxima."

Knevel & Van den Brink is dit seizoen drie weken langer te zien dan vorig jaar. Het programma wordt twaalf weken lang uitgezonden in blokken van respectievelijk zeven en vijf weken. Het eerste blok loopt van 16 mei tot en met 1 juli. Het programma wordt na de zomerstop vanaf 8 augustus weer elke werkdag uitgezonden. De laatste aflevering van het tweede blok is op 9 september.

In de aanloop naar de uitzending is het laatste nieuws te volgen via www.eo.nl/kvdb Via Twitter laat de redactie regelmatig weten hoe ze zich voorbereidt en welke gasten ze die avond verwacht; twitter@KvdBtv of Andries (twitter.com/andriesgknevel en Tijs (twitter.com/Tijsvandenbrink). Elke week beantwoorden Tijs en Andries voor de camera enkele twittervragen van followers. Sinds kort is Knevel & Van den Brink ook te volgen via Facebook www.facebook.com/kvdbtv

Aanmelden als studiopubliek kan op de site van het programma: www.eo.nl/kvdb

Knevel & Van den Brink, vanaf 16 mei elke werkdag om 23.00 uur op Nederland 1.
---

Noot voor redactie,

Ingezonden persbericht