Provincie Drenthe

Afsluiting N855, gedeelte Diever - Vledder

In de periode vanaf 16 mei tot en met 27 mei 2011 worden in de weg N855, gedeelte Diever - Vledder, twee faunatunnels aangelegd (bij km 13.0 en km 18.5).

In verband met deze werkzaamheden moet rekening worden gehouden met tijdelijke verkeersmaatregelen voor de weg N855.. De maatregelen kunnen bestaan uit inhaalverboden, gewijzigde maximumsnelheden en geslotenverklaringen.

Een overzicht van de belangrijkste maatregelen:
* Vanaf 16 mei tot en met 20 mei wordt de hoofdrijbaan van de N855 tussen Wapse en Vledder in beide richtingen afgesloten voor het verkeer.

* Vanaf 23 mei tot en met 27 mei wordt de hoofdrijbaan van de N855 tussen Diever en Wapse in beide richtingen afgesloten voor het verkeer.

* Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via met borden aangegeven routes.

* Het (brom)fietsverkeer wordt zo nodig plaatselijk omgeleid via met borden aangegeven routes.

* De percelen gelegen aan de af te sluiten gedeelten van de N855 blijven zoveel mogelijk voor aanwonenden, bedrijven en/of gebruikers bereikbaar, maar kunnen op sommige momenten moeilijk of tijdelijk niet toegankelijk zijn.

De weersomstandigheden kunnen de duur van de uitvoering van het werk beïnvloeden. De maatregelen zijn van kracht gedurende de periode, dat de desbetreffende borden zijn geplaatst, al naar gelang dat voor de uitvoering van het werk zal zijn vereist.

Voor meer informatie kunt u terecht bij de heer J.F. Meek van de afdeling Wegen en Kanalen, telefoonnummer (0592) 36 53 48. U kunt ook www.verkeer.drenthe.nl raadplegen.