Gemeente Blaricum


* Afsluiting rijstroken Randweg Oost en 't Merk


-

Afsluiting rijstroken Randweg Oost en 't Merk

13-05-2011
Aanstaande maandag (16 mei) wordt vanaf 5.00 uur de rijbaan van Randweg Oost/'t Merk richting Huizen afgesloten. Verkeer vanaf het kruispunt met de Stichtseweg tot en met het kruispunt met de Viersloot wordt dan zoveel mogelijk via de andere rijbaan geleid. Dat betekent dat er voor beide rijrichtingen maar één rijstrook beschikbaar is. De afsluiting duurt maximaal 6 weken.

Helaas is het niet mogelijk de werkzaamheden uit te voeren zonder dat weggebruikers en omwonenden daar hinder van hebben. Dat geldt met name voor de ochtend- en de avondspits. Wij vragen uw begrip voor de verwachte extra drukte en langere reistijden.

Tijdelijke verkeersmaatregelen
Hieronder vindt u een overzicht van de tijdelijke verkeersmaatregelen tijdens de werkzaamheden aan de Randweg Oost en 't Merk. Deze maatregelen zijn van kracht vanaf maandagochtend 16 mei 2011, 5.00 uur.
* De rijbaan van Randweg Oost/'t Merk richting Huizen wordt afgesloten.

* De rijbaan vanaf Huizen tot aan het kruispunt met de Stichtseweg (richting A27) wordt ingericht voor verkeer in twee richtingen. Er is dan voor beide rijrichtingen één rijstrook beschikbaar.
* De verkeerslichten op de kruispunten met de Blaricummerweg, Randweg Midden en Viersloot gaan uit; verkeer wordt langs de werkzaamheden geleid met behulp van onder andere borden en gele belijning.
* De verkeerslichten op het kruispunt met de Stichtseweg blijven in werking, maar met een aangepaste (vaste) tijdsinstelling.
* Voor verkeer richting Huizen, Blaricum Dorp en Blaricum Bijvanck worden aparte (omleidings)routes aangegeven.
* Het is niet mogelijk om Blaricum Dorp te bereiken vanaf de Randweg Oost: verkeer dat richting Huizen rijdt, mag niet linksaf slaan.
* Verkeer vanuit Blaricum Dorp kan de Randweg Oost en 't Merk oprijden in de richting van de A27; richting Huizen en de Bijvanck wordt geadviseerd via de Stichtseweg, De Noord, Uilenbord en Viersloot te rijden.

* Ter hoogte van het kruispunt met de Viersloot geldt een maximumsnelheid van 30 km per uur. Voor de rest van het werkgebied is de maximumsnelheid 50 km per uur.

* Fietsers worden met borden om het werkvak geleid.
* De bussen van Connexxion worden omgeleid via de wijk Bijvanck.

Planning
De afsluiting duurt maximaal 6 weken. Uiterlijk in week 25 wordt de rijbaan weer vrijgegeven voor het verkeer.

|