Politie Twente

Enschede, 15 mei 2011
Enschede blikt met trots terug op voetbalfestijn rond FC Twente

Gemeente en politie zijn tevreden over de festiviteiten rond FC Twente op 15 mei. Het voetbalfeest is ondanks het verlies sfeervol en zonder wanklank verlopen. Goede afstemming tussen FC Twente, gemeente, politie, Enschede Promotie en de binnenstadondernemers, heeft daaraan bijgedragen. Duizenden mensen begroetten de spelers, die na hun terugkeer per helikopter naar de Luchthaven Twente per open bus een rijtoer maakten over de singels. Door de grote belangstelling kon de bus slechts stapvoets rijden in verband met de veiligheid van de omstanders.

In de loop van zondagavond werd de teleurstelling over het net-niet kampioenschap al overstemd door het gevoel van trots en verbondenheid. De uitbundige begroeting van het publiek laat zien dat Enschede meeleeft met de prestaties van FC Twente en daar waardering voor heeft.

De politie heeft 13 aanhoudingen verricht in het centrum van Enschede. Er zijn twee mensen in verzekering gegaan voor mishandeling. Verder zijn er aanhoudingen geweest voor het afsteken van vuurwerk (waarbij dat gevaar voor omstanders heeft opgeleverd) openbaar dronkenschap, vernieling, belediging en het verstoren van de openbare orde. De singeltour heeft zo'n 5oe uur geduurd (20.00-01.30 uur) en was voornamelijk een groot feest.

Maandag 16 mei krijgt het programma een vervolg met een officiële ontvangst op het stadhuis en huldiging bij de Grolsch Veste.

Inlichtingen voor de pers: Voor meer informatie kunt u maandag 16 mei na 09.00 uur contact opnemen met:

. Karin Koelman, gemeente Enschede, Tel. 06-304 12 403 . Politie Twente, tel 053-4555588 . Enschede Promotie, Marcel Wendrich, tel 06-22519492
-----------------------
Met ruim 157.000 inwoners is Enschede de grootste stad van Oost-Nederland. Stad Enschede dankt haar centrumpositie aan de vele mogelijkheden voor inwoners, ondernemers, studenten, cultuurliefhebbers, shoppers, stappers en sporters. Het bruisende hart en het groen in en om de stad geven Enschede haar unieke gezicht. De gemeente speelt mede dankzij UT, hogescholen en vernieuwende bedrijven een vooraanstaande rol op het gebied van innovatieve technologie. Enschede kwam in 2009 als beste gemeente naar voren als het gaat om de digitale dienstverlening (onderzoek TNS NIPO) en het terugdringen van regeldruk voor ondernemers (onderzoek Forum). De tweevoudig Sportgemeente van het jaar is genomineerd als speelstad voor het WK voetbal in 2018. Zie www.enschede.nl.


---- --